Magas vérnyomás helyre jön szülés után?

Kedves Doktornő! Négy hónapja szültem, már terhesség előtt kB tíz éve vérnyomáscsökkentőt szedtem coviogalt 10 mg napi egy szem, aztán terhesen 2*1 dopegyt és 3*1 betaloc, inkább a pulzusom volt magas, a vérnyomásom a terhesség végén emelkedett, 160/100 vernyomassal szültem.. Szülés utáni napokban, hetekben magas volt a vérnyomásom 175/115 - ig is felment így a házi orvos 3*1 - re elmelte a dopegytet (szoptatok még) és maradtunk a 3*1 betaloc, amivel jó volt a vérnyomásom, és azt vettem észre fokozatosan csökkent is, annyira hogy már 107/79 körüli értéket mérek a gyógyszer bevétel előtt is és főképp délelőtt, a reggeli gyógyszer bevétele után, ami nekem elég kellemetlen mert szédelgés, álmosság tör rám.. Már lassan két hónapja érzem hogy olyan mintha be lenne dugulva a fülem, pattog, de hallani jól hallok, voltak erős szédüléses rohamaim, de ezek elmúltak szerencsére, ez a amire az mondták orrmelléküreg-gyulladás miatt volt, de a füldugulás érzés megmaradt.. Nem tudom lehet e köze a vérnyomásomhoz? Nem e sok a napi 3*1 a gyógyszerekből? Szoptatás után kell mennem belgyógyászatra mert addig csak ezt szedhetem.. Létezik hogy helyre állt a vérnyomásom és nem kell a 3*1 dopegyt és betaloc? Köszönöm a tanácsát..

Dr. Molnár Dóra válasza Szülés utáni vérnyomás témában

Kedves Kérdező! A hormonális változások, a testsúly változás is befolyásolja a vérnyomást. Semmi esetre se hagyja abba a gyógyszert, de az adag csökkentése valóban lehet, hogy szükséges. Ezt is beszélje meg orvosával ( először a déli adag gyógyszert szoktuk csökkenteni.) Mivel régóta magas a vérnyomás, nem hiszem, hogy teljesen gyógyszermentesen rendben lenne.

Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. április 30., 12:32; Megválaszolva: 2022. április 30., 23:54
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
Magas pulzus szoptatás alatt
Kedves Doktornő! Lassan hat hónapja hogy született a kisfiam, jelenleg is szoptatok..Terhesség alatt dopegytet és betalocot szedtem, amit persze most is...
Nátrium hiány
Tisztelt Doktornő! Két kérdésem lenne: 1. Nátrium hiányom van (100 mmol/l) , pedig elég sósan étkezem. 2 féle vérnyomáscsökkentőt szedek...
Vérnyomáscsökkentő gyógyszer...
Üdv! 4 éve szedek vérnyomáscsökkentő gyógyszer Tenox 5MG és Irbesartan 150MG! 3 éve Tachycardia állapitottak meg kontrollon amire Nebibeta 5MG kell...
Vérnyomás magas
Tavaly és tavaly előtt is voltam kardiológián, tavaly előtt azért, mert az okosórám szerint alvás közben van hogy 35 ös a pulzusom -egyébként a...