Magas vérnyomás 30 évesen

Tisztelt Doktornő! Elmúlt 1 hónapja érzem hogy kicsit fáj a fejem ekkor megmértem a vérnyomásom és folyamat 140-155 közötti értéket ad ki a vérnyomás mérő .. leszoktam a cigirol 4 hónapja, mindennap mozgok, viszont nagyon allergiás vagyok úgy érzem alig van levegőm és éjszaka sokszor felkelek alig tudom úgy felkelni hogy kipihentem. 20 napja volt EKG vizsgálatom illetve teljes vérkép és tökéletes lett minden . 183 cm és 103 kg vagyok azt mondta doktor úr hogy kevesebb só és fogyjak meg.. nem nagyon szeretnék gyógyszert szedni .. kb 2 éve volt 24 órás vérnyomás mérő ott se volt probléma .. ezt úgy érzem most alakulhatott ki valami . Futást is nagyon jól bírom 10 km simán lefutok ... Köszönöm segítségét

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza néha magasabb a vérnyomás témában

Kedves Kérdező! Nagyszerű, hogy leszokott a dohányzásról, ez azonban átmenetileg megemelheti a stressz szintet- ez pedig a vérnyomást. Az életmódváltozás , testsúlycsökkenés azonban hamarosan meghozza az eredményt, valóban várható, hogy rendeződik a vérnyomás. Ha a 150HGmm már kellemetlen tünetekkel jár, létezik eseti gyógyszer, amit ilyenkor be lehetne venni, ezt beszélje meg a családi orvossal. Sportolást egészséges étrendet is folytassa, ehhez kitartást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. szeptember 20., 18:41; Megválaszolva: 2021. szeptember 20., 22:44
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Mellkasi fájdalom
Laborvizsgálat eredménye
Komoly kardiológiai problémám van?
Friocard kapszula
Kiugró vérnyomás/pulzus
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja már írtam Önnek. Nem dohányzó, viszont valamelyest stresszes életvitelt folytató 24 éves férfi vagyok. Több...