Vérnyomás gyógyszer és erekciós problémák

Tisztelt Doktornő! vérnyomásra szedek évek óta Coverex As komp-ot. Közben nemrég erekciós problémáim alakultak ki és a betegtájékoztatóban ezt említik mint mellékhatást. Van -e olyan és tudna -e olyan vérnyomás gyógyszert ajánlani, amelynek nincs ilyen tünete. Azt is szeretném tudni, hogy ha a egy másik gyógyszerre állok át, megszűnik-e az a tünet előreláthatólag? Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza erektilis diszfunkció témában

Kedves Kérdező!

Sokféle vérnyomás csökkentő van, így lehet könnyen változtatni, de nem biztos, hogy a most szedett gyógyszer önmagában a probléma oka.

Szívérrendszeri probléma és urológiai probléma is lehet a háttérben, ezért a gyógyszer változtatás mellett kivizsgálás is mindenképpen javasolt. Pontos gyógyszerjavaslatot nem adhatok vizsgálat nélkül, de háziorvos is lecserélheti első körben másik hatóanyagot tartalmazó gyógyszerre a mostani terápiáját. Ha csak a gyógyszer lenne az ok, akkor meg fog szünni a panasz. Ha más is van a háttérben akkor ezt mindenképpen meg kell keresni.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. május 22., 15:57; Megválaszolva: 2021. május 24., 23:39
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás 30 évesen
Mellkasi fájdalom
Laborvizsgálat eredménye
Komoly kardiológiai problémám van?
Friocard kapszula