Magas vérnyomás

Tisztelt Doktornő! Magas vérnyomás miatt keresem meg Önt véleményét kérdezve. Az alábbiakban átküldöm a vérnyomásomat naplózó mérési eredményeket. A gyanu a Szputnyik oltás előtt merült fel, amikor 190 feletti felső értéket és oltás után kb.20 perccel még mindig 160 feletti értéket mértek. Korábban rendszeresen nem mértem sem én sem más a vérnyomásomat, de mindig alacsony volt. Régebb óta vannak időnként szédüléseim, egyensúlyzavar ezért nem is merek felmenni létrára. Amikor, legutóbb ezek előjöttek az Amerikai úton az agyban hajszálércsomót talált a CT vizsgálat amit azóta nem néztek. A gyakori éjszakai vizeletürités is ennek vagy prosztatának tudható be? A nálunk elfogadott vérnyomásérték 135/85 alatti érték?! Tudtommal vény nélkül nem lehet csökkentőt venni a patikában. Felmerült kérdéseim: Lehetséges, hogy az oltás következtében emelkedett meg tartósan a vérnyomásom. Ilyen értékeknél vállalható-e a következő Szputnyik vakcina beadatása 04.07-én. Kell- e szednem csökkentőt rendszeresen. Milyen életmódváltás szükséges a korábbi (120/80 körüli, vagy az elfogadott) vérnyomás beállásához. Köszönöm válaszát. Libor János ssz. dátum óra, perc szisztolé diasztolé pulzus 3. 20. 9: 15 153 88 64 3. 20. 21: 15 155 87 57 3. 21. 9: 00 152 89 56 3. 21. 19: 00 168 93 57 3. 22. 8: 00 157 89 58 3. 22. 21: 00 162 97 67 3. 23. 6: 50 148 84 60 3. 23. 20: 50 165 97 69 3. 24. 7: 45 154 93 63 3. 24. 21: 30 141 85 60 3. 25. 7: 45 150 86 61 3. 25. 21: 20 146 82 65 3. 26. 7: 30 152 86 63 3. 26. 21: 40 156 82 65 3. 27. 8: 20 159 89 62 3. 27. 21: 05 164 97 66 3. 28. 7: 30 164 95 58 3. 28. 21: 15 162 96 65 3. 29. 8: 00 157 83 53 3. 29. 20: 55 155 94 61 3. 30. 7: 30 164 95 59 3. 30. 3. 31. 3. 31.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Az adatok alapján kimondható, hogy Önnek magas vérnyomás betegsége van. Ennek legtöbbször nincs néven nevezhető oka, néhány vizsgálatot persze majd el kell végezni Covid-járvány enyhülésével ( labor, EKG, hasi ultrahang többek között)

Addig is szükséges a gyógyszeres kezelés elkezdése, de nem véletlenül kell ehhez recept, orvos tudja kiválasztani az Ön számára megfelelő kezelést. Szerencsésnek mondhatja magát amiért eddig nem volt szükség gyógyszerre, de 71 éves korban, érgomolyaggal az agyában mindenképp szükséges a gyógyszeres kezelés. Részletes életmódi tanács ezen a fórumon nem adható, hiszen ahhoz ismerni kellene az Ön szokásait. Háziorvossal vegye fel a kapcsolatot a következő rendelési napon a továbbiak megbeszélésére.

Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: Molnár Dóra

Kérdés: 2021. március 30., 13:53; Megválaszolva: 2021. április 04., 04:12
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás
Aggódás
Üdvöletem aki válaszol! Tolosa-Hunt sy.m van immár 3x jött elő.Szteroidot medrol kaptam 5 napig napi1000mgot.Hétfőn hazaengedtek napi 100mg medrol...