• ingadozó vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Évtizedek óta fennálló magas vérnyomás miatt gyógyszert szedek, ami többnyire megoldotta a problémámat. Három hónapja a reggeli fejfájás és magas vérnyomás gyógyszer hatására sem változott, ezért több gyógyszert kaptam. Lehet-e ezeket együtt szedni? Coverex-AS Kombi forte 10 mg/2,5 mg reggel, Nevibolol Sandoz 5 mg délben, Lecalpin 10 mg, Tenaxum 1 mg este, szükség esetén a Coverexből este plusz 1 tabletta További gyógyszereim Syncumar mite 1 mg, Xanax este 0,25 mg,L-Thyroxin Henning 50 mikrogamm. Meddig lehet fokozni a vérnyomás csökkentők mennyiségét?Megrémit ez a rengeteg gyógyszer? Nem vagyok túlsúlyos, próbálok egészségesen étkezni, mozogni. Mielőbbi válaszát várva maradok tisztelettel: Apáti Gyuláné

        Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszer beállítás témában

        Kedves Kérdező, az Ön által szedett gyógyszerek szokásos vérnyomás kezelés részei, lehet együtt adni ezeket. Vannak még más terápiás lehetőségek, valóban előfordul - nem is ritkán- , hogy 1-2 tbl nem elég a vérnyomás egyensúlyban tartására. Érdemes általános ellenőrzést végezni ilyenkor- vér és vizelet vizsgálat, hasi ultrahang - a szövődmények kizárására, ami ronthatja az állapotot. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. szeptember 13., 17:57; Megválaszolva: 2019. szeptember 20., 07:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Öt éve kezelem a vérnyomásomat. Kezdő érték-jellemzően145/82/75, Beállt érték- 3 éve jellemzően-128/70/58. KB 2 éve merevedési problémákkal küzdök, mára ez teljes mértékű lett. Úgy érzem, ezt a gyógyszerek okozzák. kÉRDÉSEM: A...
        Tisztelt doktornő! Visszatérő mellkasi panaszok miatt voltam kardiológia vizsgálaton. Elvagyok keseredve, 31 évesen 1 fokú mitrális regurg, 1-2 fokú tricusp insuff szerepel, valamint magasvérnyomás szívbetegség. Mik ennek a betegségnek a...
        Tisztelt Dr. NŐ Amikor orvoshoz kell mennem legyen az munkaalklalmassági vizsgálat vagy háziorvoshoz kell menni, mindig izgulok de fölleg vérnyomásmeréskor szó szerint félek hogy mennyi lesz az érték. És ezér magasat mérnek. Háziorvosom fel...