• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő Vérnyomásom 135/ 95 mérek belvárosban buszt vezetek. Alkalmasságin évente 150/100 ra emelkedik.Munka után du 140/95 mérek. Kipihent állapotba 2-3 szabadnap után 130/89 mérek. Most házi orvostól kaptam értágító gyógyszert Coverex -AS 5 mg . Első szem után más nap 127/85 115/81 második nap nem szedtem 130/90 128/83 140/96 Negyedik nap fél szem reggel ,14h 129/80 mértem. Biztos szükségem van gyógyszerre. Vagy stresz feszültség okozza.szedhetem két naponta, vagy feleket naponta. Hogy lehet gyógyszert abba hagyni ha stabilizálódik , vagy fogyok ,más étrend .fokhagyma gyógytea ivása után. stb

        Dr. Molnár Dóra válasza a kicsit magasabb értékek témában

        Kedves Kérdező! Önnek igaza van, a fentiek alapján elég lehet napi fél tabletta is, főként ebben a melegben. Életmód-változtatás után lehetséges, hogy elhagyható lesz ez a kis adag gyógyszer, de ezt néhány hónap múlva lehet eldönteni. Sajnos, az a tény, hogy stressz mellett magasabb a vérnyomás, és nyugalomban alacsonyabb, még nem védi meg az ereit a magasabb vérnyomás káros hatásaitól. Gyógyszerelhagyás előtt a gyógyszert felíró orvossal mindenképpen konzultáljon. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. augusztus 11., 15:09; Megválaszolva: 2019. augusztus 11., 16:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: