• Megfelelők a gyógyszereim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Doktornő! Már váltottunk néhány levelet, de most volna még Önhöz kérdésem. Ha valakinél BKH-t (bal kamrai hipertrófiát) állapítanak meg, az szedheti reggel a Portiron HCT 100/12,5mg, ill. este az Amlodipin 5mg gyógyszereket? Mert most ezeket írták fel nekem. Hajnalban, és reggelente, a reggeli gyógyszer bevétele előtt volt magas a vérnyomásom, ezért lettek módosítva. Most reggelente olyan 138/88-ak bal kézen, 144/93-ak jobb kézen mérve. Ezek reggel jó értékek? vagy még lejjebb kellene vinni? (Bár szedek este Aspirin Protectet, de mégis aggaszt az érték, mert a legtöbb stroke hajnalban van, úgy tudom.) A Portiron tájékoztatójában olyat olvastam, hogy "mielőtt elkezdené szedni, feltétlenül tájékoztassa orvosát -ha aorta, vagy mitrális billentyű sztenózisa, vagy hipertrófiás kardiomiopátiája (megvastagodott szívizomzatot okozó betegség) van. Ezért is kérdeztem az előbb, hogy lehet-e szedni? Olyat is olvasok, hogy "ha szívelégtelenségét ACE gátlóval stabilizálták, Ön nem szedhet lozartánt." Én a lozartán előtt Egiramlont szedtem évekig, amitől köhögtem. A BKH már szívelégtelenség? A kisvérköri 26 Hgmm nyomás az már magas, vagy még jó érték? Mert nálam ezt mérték szív ultrahangon. Köszönöm válaszát Tisztelettel: Sándor

        Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszerek témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által leírt problémára ez szakmai ajánlásoknak megfelelő gyógyszerelés. A gyógyszerválasztás során a doktor sok szempontot vesz figyelembe, úgy gondolom, hogy az Ön adottságainak megfelelő terápiát választott. Önmagában a vastagabb szívfal nem egyenlő a szívelégtelenséggel. A kisvérköri nyomás nem magas a fenti adat alapján. Önnek igaza van, a reggeli értékek lehetnének kissé alacsonyabbak, lehetséges, hogy az esti gyógyszer adagját ősztől emelni kell. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. július 28., 00:37; Megválaszolva: 2019. július 28., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Öt éve kezelem a vérnyomásomat. Kezdő érték-jellemzően145/82/75, Beállt érték- 3 éve jellemzően-128/70/58. KB 2 éve merevedési problémákkal küzdök, mára ez teljes mértékű lett. Úgy érzem, ezt a gyógyszerek okozzák. kÉRDÉSEM: A...
        Tisztelt doktornő! Visszatérő mellkasi panaszok miatt voltam kardiológia vizsgálaton. Elvagyok keseredve, 31 évesen 1 fokú mitrális regurg, 1-2 fokú tricusp insuff szerepel, valamint magasvérnyomás szívbetegség. Mik ennek a betegségnek a...
        Tisztelt Dr. NŐ Amikor orvoshoz kell mennem legyen az munkaalklalmassági vizsgálat vagy háziorvoshoz kell menni, mindig izgulok de fölleg vérnyomásmeréskor szó szerint félek hogy mennyi lesz az érték. És ezér magasat mérnek. Háziorvosom fel...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.