• Nagy különbségek a vérnyomás értékekben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy olyan problémám lenne, hogy Cardura és Tamloset gyógyszer szedése mellett is 150/60 és 140/50 a vérnyomásom átlagban. Két problémát fedeztünk még fel vele kapcsolatban, amik veszélyesnek mutatkoznak: -A szisztolés és diasztolés érték között 90, sőt sokszor közel 100 a különbség -A két karomon mérve a vérnyomásom 15-20 Hgmm eltérést mutat többnyire (Példa: bal karon 132/64 míg a jobb karomon 151/68) Már van időpontom kardiológiai szakrendelésre, azonban érdekelne a kiugró értékek oka, illetve hogy hogyan tudnám kiegyensúlyozni ezeket a különbségeket mind a két kar között, mind a szisztolés és diasztolés értékek között. Utánaolvastam a problémának, és elvileg elég veszélyes ez a fajta vérnyomás. A vérképem rendben van, a múlt héten voltam leletért. Az előfordulhat, hogy nem ilyen fajta gyógyszert kellene szednem? Esetleg javasolt-e valamilyen vizsgálatra még beutalót kérnem?

        Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszerek témában

        Kedves Kérdező! A jelenleg mért vérnyomás értékek közvetlen azonnali veszélyt nem jelentenek, de ez valóban nem megfelelő, keresni kell az eltérés okát. Valóban indokolt és fontos a kardiológiai vizsgálat mielőbbi elvégzése az Ön számára. Csak a lelet birtokában tud majd terápiát módosítani a szakorvos. Addig eseti vérnyomás csökkentésre háziorvostól kérhet tablettára receptet. A két kar közti vérnyomás különbség miatt javasolt nyaki és kulcscsont melletti artériák (verőerek) ultrahang vizsgálata. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 18., 20:24; Megválaszolva: 2019. május 20., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 15 évvel ezelőtt magas vérnyomást és szívrizmuszavart diagnosztizáltak, amelyekre azóta gyógyszereket szedek. Reggel és este 1-1 szem Ramipril, valamint reggel 1 szem Bisoprolol. Tavaly iyenkor kivizsgáltak...
        Tisztelt Doktornő! Panaszaim a következők: Lüktet a fejem tarkó tájékon és kisugároz a fej egész területére.Fáradékonyság, álmatlanság és szívdobogás érzés kíséri. Vérnyomásom:130/86/96 és 148/98/98 között mozog. 33 éves...
        Tisztelt Doktornő! A következő kérdésben kérem segítségét. Rendszeresen szedett gyógyszerem a Micardis 40 mg és most írtak fel nekem DOXYCYCLIN AL 100 gyógyszert. A két gyógyszer szedhető-e együtt, okoz-e valamilyen kölcsönhatást?...