• Magas vérnyomásra szedett gyógyszer változtatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Tihanyi Ilona vagyok, a kérdésem a magas vérnyomásra szedett gyógyszerrel függ össze. Kb. 10-15 éve szedem az Amlodipin Sandoz 5 mg. tablettát napi 1/2 szemet. Rendszeres mérés esetén van, hogy napi 2x 1/2 szemet szedek be. Nem kell egy idő után váltani a gyógyszert? Nem szokik hozzá a szervezetem? Nincs az, hogy ilyen hosszú idő után többet árt a szedése mint használ, annak ellenére, hogy bevált. Köszönöm válaszát.

        Dr. Molnár Dóra válasza a megfelelő gyógyszerelés témában

        Kedves Kérdező, akkor kell gyógyszert váltani, ha nem megfelelő a hatás. Ha jól beáll ezzel a készítménnyel a vérnyomása, akkor nem szükséges másik gyógyszert szedni. De. Érdemes 1-2 évente felmérni, hogy a szív és a vesék, valamint az erek milyen állapotban vannak, van-e magasabb vérzsír-, vagy vércukorszint, mert ezek a tényezők is befolyásolhatják a gyógyszerválasztást. Tehát, ha fentiekben van eltérés, akkor esetleg megfelelő vérnyomás esetén is szükséges lehet a terápia módosítása.


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 05., 08:39; Megválaszolva: 2018. október 07., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: