Kiugró vérnyomás

Tisztelt Doktornő! A vérnyomásom alacsony szokott lenni, 100-110/ 60-70 körül. A pulzusom is 50-60 körüli értek körül mozog, néha előfordul, hogy ettől is alacsonyabb. Az utóbbi időben általában hidegfrontra fordult elő, hogy éreztem, hogy megy fel a vérnyomásom és ilyenkor a szemem előtt cikázó fényeket látok. Ilyenkor 150/ 90 körüli értéket mérek. Kb. egy negyed- fel óráig tart, hogy a fényeket látom, majd volt, hogy a vérnyomásom spontán visszaállt vagy bevettem egy Tensiomin 12, 5 mg. tabletta felét és ezt szétragva lehúzta. Szakmabeli vagyok, ezért is mertem bevenni. Majd ezután lemegy, visszaáll a normál értékre a vérnyomásom, kesôbb sem ugrik vissza. Ez Mostaban 4x fordult elő, több hét eltéréssel. Hidegfrontra érzékeny voltam az utóbbi években, de vérnyomás kiugrás talán ritkán fordult elő. Januárban apukám meghalt, lehet a gyász időszak is okozza ezt a problémát. A szemem előtti cikázás is aggaszt, egyenlőre nem szeretnék rendszeresen gyógyszert szedni. Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja a hirtelen kiugrást és ez a a szememet károsíthatja-e? Egyébként rövidlátó is vagyok. Köszönöm szépen a választ és a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező! A tünetegyüttes migrénnek is megfelelhet, a vérnyomás emelkedés lehet másodlagos is a tünetek miatt megemelkedő stresszhormon szint miatt.

Érdemes lenne neurológussal konzultálni.

Egy ABPM illetve Cardiotens vizsgálat pedig segíthet a napi vérnyomás- és pulzusmenet tisztázásában.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. április 27., 20:52; Megválaszolva: 2018. május 03., 08:45
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Aggódás
Üdvöletem aki válaszol! Tolosa-Hunt sy.m van immár 3x jött elő.Szteroidot medrol kaptam 5 napig napi1000mgot.Hétfőn hazaengedtek napi 100mg medrol...