• gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Egy hónapja észrevett magas vérnyomás betegséggel küzdők. Kezdetben reggelre 1 coverex combi forte 1 metoprolol, este 1 norvasc 1 metoprolol gyógyszert kaptam. Hosszú idő után ezen a héten tudtam időpontot kapni kardiológushoz, szívultrahang, terheléses ekg rendben vannak. Többi eredményem is jó, tehát nem szervi baj miatt emelkedett a vérnyomásom. Kardiológus a gyógyszerek cseréjét javasolta: reggel 1 covercard plus 10/2, 5/5 fél tabletta lokren, estére fél tabletta lokren. Ön szerint ezek is lent fogják tartani a vérnyomásom? Jó gyógyszerek ezek?

        Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszerek témában

        Kedves Kérdező, a magas vérnyomás hátterében az esetek többségében nincs néven nevezhető konkrét ok. Genetikai és egyéni hajlam, környezeti tényezők állhatnak a háttérben. A gyógyszerek választásánál sok tényezőt figyelembe vesz az orvos, a hosszútávú szervkárosodás elkerülése a vérnyomás normalizálásával várható, ez néha csak többszöri gyógyszermódosítással érhető el. Természetesen az életmód- változtatás is nélkülözhetetlen. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2016. április 16., 12:58; Megválaszolva: 2016. április 17., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Öt éve kezelem a vérnyomásomat. Kezdő érték-jellemzően145/82/75, Beállt érték- 3 éve jellemzően-128/70/58. KB 2 éve merevedési problémákkal küzdök, mára ez teljes mértékű lett. Úgy érzem, ezt a gyógyszerek okozzák. kÉRDÉSEM: A...
        Tisztelt doktornő! Visszatérő mellkasi panaszok miatt voltam kardiológia vizsgálaton. Elvagyok keseredve, 31 évesen 1 fokú mitrális regurg, 1-2 fokú tricusp insuff szerepel, valamint magasvérnyomás szívbetegség. Mik ennek a betegségnek a...
        Tisztelt Dr. NŐ Amikor orvoshoz kell mennem legyen az munkaalklalmassági vizsgálat vagy háziorvoshoz kell menni, mindig izgulok de fölleg vérnyomásmeréskor szó szerint félek hogy mennyi lesz az érték. És ezér magasat mérnek. Háziorvosom fel...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Inkontinencia
        Nem tekintendő sem a szülés, sem az öregedés természetes velejárójának.
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.