Magas vérnyomás beállítása.

Tisztelt Doktornő! Több mint 40 éve magas vérnyomással küzdök.Családi örökség. Ezidáig pontos gyógyszerszedéssel sikerült rendben tartani a vérnyomásom. l hónappal ezelőtt 210/100-as vérnyomással ébredtem, azóta is állandóan ingadozik a vérnyomásom.Igaz már csak 180/100, 190/100 körül van reggel és délután 17 óra után.Gyógyszereim: amelyeket több éve szedek: Lecalpin 10 mg 2x1, Nebilet 5 mg 2x1, Karbicombi 16 mg/12, 5 mg 1x reggel, Karbis 8 mg 1x este, Atoris 40 mg 1x este. Pár hete Ebrantil 30 mg 2x1, Később Doxazosin-ratiopharm 4 mg 1 X este. Szükség esetén Cardoflex 5 mg spraé, vagy Tensomin 25 mg /nyelv alá/ Kérem szíves válaszát, Miért nem lehet ilyen hosszú idő alatt beállítani? Amennyiben lehetséges csak e-mailben kérem.

Dr. Molnár Dóra válasza sok gyógyszer mellett magas értékek témában

Kedves Kérdező, a makacs magas vérnyomás esetén érdemes a háttérben valamilyen szervi okot is keresni: első körben EKG, vesefunkció ellenőrzés, pajzsmirigy betegség kizárása, hasi és szívultrahang vizsgálat elvégeztetése javasolt. Jó lenne tudni, hogy nincs-e alvási apnoé a háttérben. Érdemes még tisztázni, hogy a lelki állapota megfelelően egyensúlyban van-e, nem ez járul hozzá a vérnyomás ingadozáshoz. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. február 29., 17:22 ;Megválaszolva: 2016. február 29., 21:37
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás