Vernyomas ingadozas

Azzal a keressel fordulok onhoz, hogy diagnosztizaltak nalam elsodleges magas vernyomast.szivultrahang jo belgyogyaszaton sem talaltak semmit.volt rajtam 24 oras vernyomasmero is.ezek utan 10 mg covarex as reggel 1 es 12, 5 mg tallitont 2×1 szedek.szedulessel es faradekonysaggal kezdodott minden es ez sajnos meg is maradt.a vernyomason napi legalabb egyszer kiugroan magas a pulzusommal egyutt.ilyenkor faj a bal mellem felett a bal vallam es karom zsibbad a hatam.ha visszaall a vernyomasom a fajdalom meg sokaig megmarad.szedulok utana orakig alig tudom ellatni a csaladom es dolgozni sem tudok jelenleg tappenzen vagyok amit nem engedhetnek meg magamnak.nem tudom kihez forduljak ugy veszem eszre a haziorvosomat nem igazan foglalkoztatja hogy a szedules es a fajdalmak akar normalis vernyomas eseten is fennalnak.ideggyogyaszatra igazabol elmennek ha tehetem.csak nem tudom oda kell e beutalo.eleg sok stressz ert az elmult 2 evben.megkockaztatnam hogy panik beteg vagyok, sajnos edesanyam az volt es ismerem a tuneteit.meg egy kerdesem lenne voltam 2 vervetelen is.ha lenne valamilyen daganatos megbetegedesem azt verbol ki lehet mutatni? Edesanyam sajnos fiatalon rakban halt meg.koszonom. es varom valaszat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben a reggeli vérnyomásértékei folyamatosan magasak, az eddigi gyógyszereit valószínűleg ki kellene egészíteni.

Neurológiára szükséges beutaló, háziorvosa tud adni. Amennyiben a szédülése nincs összefüggésben a vérnyomás változásával, akkor célszerű kivizsgáltatnia. A pánik betegség kizárásos diagnózis, ha a panaszok hátterében szervi elváltozás nem igazolható.

Általános laboratóriumi vizsgálat során daganatos betegségnek a gyanúja felmerülhet, de diagnózishoz ez nem vezet. Léteznek speciális vizsgálatok, tumormarkerek, melyek egy-egy szerv daganatos betegségére utalhatnak, de ezeket általános szűrővizsgálatként nem szoktuk elvégezni.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2015. szeptember 17., 13:51; Megválaszolva: 2015. szeptember 22., 21:47
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Homályos látás, lüktető szem...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Szakmai javallatot szeretnék kérni, hogy merre tovább?! Mindent megakarok tenni, hogy panaszaim elmúljanak, mert ez így...
Magas vérnyomás, az arc...
Szédülés miatt neurológus stugeront (25mg) írt fel 3x1-es adagolásban. Ma van a harmadik napja, hogy szedem. Lehetséges, hogy ettől ment fel a...
pajzsmirigy
Tisztelt válaszadó! Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy kb 2 hete testmozgás közben (kondícionálás) egy mozdulat után erős forgó...
gyógyszer
Háziorvosom magas vérnyomásomra rimelnidin és nebovolol gyógyszert irt fel. Melette családi problámák miatt xanaxot is szedek.Sokat szédülök lehet...
vérnyomás esés
6-7 éve szedek vérnyomás csökkentő ill.vízhajtó gyógyszert.Idáig nem volt semmi probléma, a vérnyomásom 135-140 /80 körüli volt. Kb.3-4 napja...