Szabad-e alkalmanként szedni a Lokrent és MPS

12 éve derült ki véletlen a mitrális prolapsus sindromám. Szerencsére eddig nem okozott komolyabb tünetet 3 évente kell konrollra mennem. Olykor érzem h hevesebben ver a szívem és feljebb megy a vérnyomsom viszont van h több napig is normális semmi bajom A Lokren 20 mg filmtabletta lett rá felirva. De csak akkor kell beszednem ha felszökne a vérnyomásom egy felet belőle. Azt szeretném kérdezni, h nem ártok ezzel magamnak ha alkalmanként szedek be egy fél Lokrent? Mert az ilyen gyógyszerekről azt olvastam h folyamatosan szedni kell. És h igaz-e h a MPS ahogy idősödik az ember az javul?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mitrális prolapszus témában

Kedves Kérdező, az enyhe mitrális prolapszus, amelyhez egy nem jelentős bal kamrai-pitvari átfolyás társul, egész életén át elkíséri, de nem kötelező, hogy romoljon, bajt okozzon. Többnyire nincs vele teendő. Néha ritmuszavarra való hajlam társul hozzá, erre szívritmus szabályozó gyógyszer szedése javasolható. Ha az átfolyás mértéke, vagy a szívritmuszavar jellege, mennyisége változik, akkor kell változtatni a terápián. Az Ön által szedett gyógyszert valóban rendszeres alkalmazás céljából szoktuk felírni, esetleg érdemes lenne megkérdezni, hogy más lehetőség van-e a panaszok kezelésére. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 22., 16:59; Megválaszolva: 2015. február 22., 21:12
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint
Pulmonális hypertonia