Vérnyomáscsökkentő hatása a vesékre

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy az alábbi vérnyomáscsökkentőket szedhetem-e a több, mint 20 éve tartó magas vérnyomásom miatt kialakult mérsékelt veseelégtelenségem miatt, nem károsítják-e tovább a vesémet? - Jelenlegi laboreredményeim: foszfor 2, 20 kreatinin 113 glomerulár filt.ráta s. 41ml/perc - CO-Arbarton 100mg/25mg 1 tabletta/nap (reggel) Rilmedin-Teva 1mg/nap (este) Logimax 50mg/5mg 1 tabletta/nap (délben) Ezekkel a vérnyomáscsökkentőkkel a vérnyomásom 130/86 körül tartható átlagban. Fájdalomcsillapítókat nem szedek. Kérem szíves válaszukat! Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a vérnyomáscsökkentők témában

Kedves Kérdező! A Co-Arbartan közepes vesekárosodásban szedhető, súlyos vesekárosodásban szedése ellenjavallt. A Rilmenidin a vesén keresztül választódik ki, súlyos veseelégtelenségben a kiválasztási ideje megnyúlik. A Logimax mindkét összetevője a májon át választódik ki. Összefoglalva a fenti gyógyszereket a jelenlegi veseműködés mellett nyugodtan szedheti, a veseműködés rendszeres kontroll vizsgálata javasolt. Ezek a gyógyszerek maguk nem károsítják a vesét, de súlyos veseelégtelenség esetén - ha a GFR nem éri el a 30 ml/perc-et - a lassabb kiválasztódás miatt felhalmozódhat a szervezetben.

Kérdés: 2014. szeptember 09., 15:58; Megválaszolva: 2014. szeptember 15., 09:28
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?