vidonorm4mg/5mg

Üdvözletem! Kb.fél éve derült ki, magas a vérnyomásom. Akkor is nagyon változatos értékeket mértem, a legmagasabb 160/110 volt. Az első gyógyszer nem használt, most 4 hónapja a vidonorm4/5-öt szedem.Reggel 140/90 alattit mérek, napközben 120/85 körüli az átlag. A mellékhatások egyike miatt viszont nagyon aggódom.Egyébként se szedem szívesen a gyógyszereket.Hosszú távon az 1000-ből max.10 gyakoriságú impotencia miatt nem lenne jobb inkább magas vérnyomással élni, de addig is boldogan? Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a magas vérnyomás témában

Tisztelt Kérdező! Nem gondolom, hogy a megoldás a gyógyszer elhagyás lenne, hiszen nem biztos, hogy egy agyvérzés utáni állapottal nagyon boldogan élne. Beszélje meg problémáját az Önt kezelő orvossal. Más vérnyomáscsökkentő készítmény is létezik (pl. ARB csoportba tartozó gyógyszer), amely lehetséges, hogy nem okoz ilyen jellegű panaszt.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 29., 17:04; Megválaszolva: 2014. június 01., 14:15
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?