• Mycosis fungoides

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WEBBeteg Dr.! Nyolcadik éve diagnosztizálták a betegségemet. A mostani kérdésem: Ez évben kisebb sérüléseknél is nagyobb vérzés követte. MOst 3-án a vérvétel után az felkaromon ahol elszorították, és az alkaromon tenyérnyi bevérzés volt. A Háziorvos először azt mondta, semmi köze a vérvételhez, később amikor még újabb bevérzés keletkezett a vérvételre utalt. A lábamon is több nagy értágulat van. Az említett betegséggel van e össze függés a gyenge ér fallal? Több tíz éve a szemfenék bevérzés, végül sárgafolt degeneráció, retina sorvadás leszakadás Is az ér falak, rossz érfal rossz állapotának eredménye. Magáról a betegségről nem sokat tudok, a lényeget viszont igen. A következő vérvételtől már előre félek. Két hétig nagyon fájt a karom. Válaszukat előre is köszönöm!!!

        Dr. Váróczy László PhD válasza a mycosis fungoides témában

        Tisztelt Érdeklődő! A mycosis fungoides önmagában nem jár érfali gyengeséggel, a terápiájában használt szteroid készítményeknek (Elocom, Pimafocurt kenőcs) viszont van ilyen mellékhatásuk, főleg, ha hosszú hónapokig-évekig használják. Érdemes volna érfalat erősítő gyógyszerek (pl. Rutascorbin, Detralex) szedésével próbálkoznia, hátha valamelyest enyhülnének a tünetei.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 20., 09:50; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés