• Lymphoma - milyen gyorsan kell elkezdeni a kezelést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjem betegségével kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Talán 4 éve, hogy 53 évesen fitymaszűkülete lett. Sajnos a mai napig nem fordult ezzel orvoshoz. Viszont 2 évvel ezelőtt széklete megváltozott (lazább-hasmenéses) panasszal kellett mégis orvoshoz menni, ahol a laborvizsgálatot követően (Clost. diff. toxin pozitivitása) Protexint, probiotikumot szedett. Visszatérő panasza után a protokoll elindult, hasi ultrahang, colonoscopia, kilégzéses tesztek, gastroscopia végül is coeliákia diagnózishoz vezetett. Mivel tünete egyáltalán nincs(széklete rendben), -(gyakori migrénjét kivéve-amit ő frontérzékenységnek tud be), nehezen, de tartja a gluténmentes diétát. Néhány napja MRI enteroklizis vizsgálat eredményét is megkaptuk, amely után megijedtünk. "A jejunum kacs középső részén falmegvastagodással járó folyamat észlelhető, a lymphoma lehetősége nem zárható ki - a felső hasi régió a mesenteriumban több apró 8-10 mm és egy 15mm-es nyirokcsomó figyelhető meg - mesenterialis lymphadenomegália susp. és adhesio is valószínűsíthető." 7, azaz hetes hét múlva kapott időpontot szakrendelésre, addig izgulunk. Kérdésem Ön szerint várjunk-e, vagy mielőbb keressünk más lehetőséget, hogy mihamarabb kezeléshez jusson. Másik kérdésem hogy a fitymaszűkület/migrén lehet-e a fentebb leírtak előtünete, ez rendbe jöhet a meglévő betegsége kezelésével. Mire számíthatunk? Köszönettel várom válaszát, Sz.Á.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a lymphoma gyanú témában

        Kedves Kérdező! Igen hasznos lenne minél hamarabb biztos diagnózishoz jutni, mivel a kezelést csak akkor lehet megkezdeni. A migrén és a fitymaszűkület nem függenek össze ezzel a betegséggel, javulásuk sem várható ilyen módon, ezeket külön kell kezelni. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2014. augusztus 07., 07:11; Megválaszolva: 2014. augusztus 11., 22:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Asszonyom/Uram! Szeretném megkérdezni, hogy a plazmaadás jár-e bármiféle kockázattal? Hígul, vagy sűrűsödik-e a vér, ez hozzájárul-e betegség vagy betegségek kialakulásához? Heti, 2 heti, havi 1 plazmaadás a "javasolt"? Illetve...
        Myeloma multiplex betegségem van, melyet gyógyszeres kemoterápiával kezelnek másfél éve - sikeresen! A kezelés része, hogy vérhigitó injekciót adok be magamnak minden nap. Közben napi 1 tabletta Nootropil 1200 tablettát is szedek. Lehet-e ezt...
        Tisztelt Doktornő! Laborleletemben minden eredmény a határértékeknek megfelel, kivéve kettőt. A Hematológia részen a NEUT 45, 8%, ami a min. 50% alá esik, a LYMPH pedig 42, 8%, ami a 40%-os max érték fölé esik valamivel. Érdeklődöm, hogy...
        Tisztelt Doktornő! (korábbi kérdéseimhez fűzve), volt vírusszerológia is, EBV és CMV vírusra nézték, negatív! A mandulám is nagy még, alul néha fehér folyadék van a mandulánál, talán genny. A csomók megvannak, bár mintha kisebbek...
        Üdv, Találtam a hónaljam legalsó részén a hát-lepke izom(? )mellett egy nyomásra fájdalmas érzetet adó csomót. Igazából nem tudom eldönteni, hogy csomó-e mert valamikor vízszintesen hosszúkásnak találom, valamikor meg csomónak érzem....
        Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan kérdésem fordulnék önhöz, hogy nagypapám(80 éves), tavaly derült ki hogy leukémiás, most kórházban van, kicsit fullad és nagyon sok benne a víz, ma megindult nagyon nála a víz. Ez mit jelent? Javulhat még?...