Lymphoma - milyen gyorsan kell elkezdeni a kezelést?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjem betegségével kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Talán 4 éve, hogy 53 évesen fitymaszűkülete lett. Sajnos a mai napig nem fordult ezzel orvoshoz. Viszont 2 évvel ezelőtt széklete megváltozott (lazább-hasmenéses) panasszal kellett mégis orvoshoz menni, ahol a laborvizsgálatot követően (Clost. diff. toxin pozitivitása) Protexint, probiotikumot szedett. Visszatérő panasza után a protokoll elindult, hasi ultrahang, colonoscopia, kilégzéses tesztek, gastroscopia végül is coeliákia diagnózishoz vezetett. Mivel tünete egyáltalán nincs(széklete rendben) , - (gyakori migrénjét kivéve-amit ő frontérzékenységnek tud be) , nehezen, de tartja a gluténmentes diétát. Néhány napja MRI enteroklizis vizsgálat eredményét is megkaptuk, amely után megijedtünk. "A jejunum kacs középső részén falmegvastagodással járó folyamat észlelhető, a lymphoma lehetősége nem zárható ki - a felső hasi régió a mesenteriumban több apró 8-10 mm és egy 15mm-es nyirokcsomó figyelhető meg - mesenterialis lymphadenomegália susp. és adhesio is valószínűsíthető." 7, azaz hetes hét múlva kapott időpontot szakrendelésre, addig izgulunk. Kérdésem Ön szerint várjunk-e, vagy mielőbb keressünk más lehetőséget, hogy mihamarabb kezeléshez jusson. Másik kérdésem hogy a fitymaszűkület/migrén lehet-e a fentebb leírtak előtünete, ez rendbe jöhet a meglévő betegsége kezelésével. Mire számíthatunk? Köszönettel várom válaszát, Sz.Á.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza lymphoma gyanú témában

Kedves Kérdező!

Igen hasznos lenne minél hamarabb biztos diagnózishoz jutni, mivel a kezelést csak akkor lehet megkezdeni. A migrén és a fitymaszűkület nem függenek össze ezzel a betegséggel, javulásuk sem várható ilyen módon, ezeket külön kell kezelni.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. augusztus 07., 07:11; Megválaszolva: 2014. augusztus 11., 22:35
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Vérképelemzés
Kedves Márta! Segítségét kérném az alábbi vérkép elemzésében. Ami miatt főként írok, az az NRBC, sosem találkoztam még ezzel a...
Labor lelet értékelése
Plazmaadás
Lehet-e vérhigító (Fraxiparine) ...