• Kétségbeesve kérdéshez kiegészítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        "Kétségbeesve" kérdéssel pár perce írtam Önöknek, de most még alaposabban átnéztem a kapott papírokat és fontosnak tartom, hogy az alábbiakat is megismerjék.

        Ez is rajta áll a kezelőlapomon:

        "Mellkas Pa felv.: mélyen álló rekeszek. A jobb rekesz enyhén hjullámos. Diff. fibrosis. Emphysema. A csőcsokat pleuracallus fedi, alatta döntően heges, de jobboldalon frissebb elemeket is tartalmazó gócok és kötegek. A jobb hilus alsó pólusán néhány frissebb keletű gó és köteg. Baloldalt változás nincs, a jobboldali folyamat frissebb elemeket is tartalmaz."

        Nagyon-nagyon félek és várom mielőbbi gyors válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkas röntgen témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fenti leleteket is figyelembe véve a komplett kivizsgálás és tüdőgyógyászati kezelés indokolt. A fibrosis és emphysaema miatt tönkrement tüdő esetén a gyulladásos gócok miatti kivizsgálás szükséges. A kép alapján a tuberculosis valószínű.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-24 18:53:29; Megválaszolva: 2010. február 24., 18:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: