• Mellkas CT

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nagyon kérem sürgösen válaszoljanak férjem mellkas CT leletére.

        Bal oldalon a szívcsúcs mellett a tüdőben kis atelectasias kötegárnyék látható. jobb oldalon az alsó lebeny IX. és VI. segmentumában valamint a jobb felső lebeny II. segmentumábanszintén kötegárnyék látszik. Pleuralis, illetve pericardialis folyadékgyülem nem látható. A mediastinumban praeaorticusan egy 7 mm vastagságú, a jobb hilusban az arteria pulomanlis fölött egy 10 mm-es, bal oldalon a hilusban egy 5 mm-es nyirokcsomónak megfelelő lágyrészképlet látszik. a mellékvesék épek.

        vélemény: Térfoglaló folyamat nem látható. kis kötegárnyékok a jobb tüdőféleben. subsegmentalis atelectasias köteg a szívcsúcsnál.

        köszönöm mielőbbi válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkas CT témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt mellkas CT eredmény gyógyuló félben lévő gyulladáson kívül egyéb eltérést nem igazol. A nyirokcsomó mérete nem kóros, emiatt aggódni nem kell. Egy ellenőrzésre a kezelést folytató tüdőgyógyászhoz fáradjon vissza.


        Kérdés: 2010-02-17 12:39:56; Megválaszolva: 2010. február 17., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: