• Mellkasröntgen két hete nem múló tünetek miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        2 éves kislányomnak ma készült rtg felvételén a következő leirás van:

        Rekesz norm helyzetű sima szélű.Sinusok szabadok, tüdőben parenchimás árnyék nem látható.Paracardiálisan mko fokozott a peribronchiális rajzolat. A felső mediastinumok mko. thymus árnyéka szélesíti ki.Kp.vérbő hilusok.Szabályos középárnyék.

        Mit jelent ez? 2 hete köhög, taknyos, kapott antibiotikumot de nem javul.Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkas röntgen témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírásban a hörgők gyulladására utaló jel látható. Ez a peribronchialis rajzolat fokozódása. Ennek kezelés hosszabb, mint egy átalgos felső légúti fertőzésé. A többi lelet életkornak megfelelő, eltérés nélküli.


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-15 11:00:41; Megválaszolva: 2010. február 15., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: