Tüdőgyógyászati probléma

Tisztelt Doktornő! Az alábbi CT eredményeimről szeretnék véleményt kérni, ugyanis nem tudom, hogy mi a bajom, nem igazán mond az orvos kielégítő választ. Széttárja a kezét és azt mondja, csak az nyugtalanító ebben a CT-ben és röntgenképben, hogy az a valami mozog. Hát most tulajdonképpen mi bajom van, mi a teendő? Bronhitissel vagyok nyilvántartva 9 éves korom óta, Seretridet 2x szedek, Ventolint elvétve, szükség szerint, allergiára tavasztól-késő őszig Xyzal tablettát. A mellkasomban középen - főleg estefelé - nyomást érzek, de a levegőt mostanában nem veszem nehezen. 46 éves nő vagyok, valamelyest túlsúllyal. Az első CT-m eredménye az alábbi: A hylusokban, mediastinumban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem ábrázolódott. A jobb szívrekesz szögletében 3 cm átmérőjű infiltratum látható, melyben kis levegőbronchogrammok is vannak. A képlet alatt felszaporodott zsírszövet figyelhető meg. Pleura űrök szabadok. 1 hónap múlva megismételték a CT-t. Abban ez áll: A vizsgálatot az előző CT vizsgálat képeivel hasonlítottuk össze: A jobb szívrekesz szegletében egy női tenyérnyi infiltratum, légtartalmát veszített éles kontúrú terület, változatlan megjelenésű, benne jelenleg is vékony levegőbronchogrammok ábrázolódnak, nem mutat növekedési tendenciát. A kép alapján elsősorban zsír eredetűnek látható az elváltozás. A mellkasi status egyebekben is változatlan. A pulmoban egyéb gócos vagy infiltratív eltérés nem különül el. Kérem szíves segítségét, hogy mire véljem fentieket, mi a teendőm. Köszönette: Ági

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a mellkas CT témában

Tisztelt Kérdező!

A CT lelet alapáján komplett tüdőgyógyászati kivizsgálás szükséges. Ennek része kell, hogy legyen egy légzésfunkció és hörgőtükrözés. A leírt rész akár a tüdő középső lebenyében lévő gyulladás is lehet. Keressen fel fekvőbeteg osztály részeként működő szakrendelést. Javaslom a vizsgálati eredményekkel a mellkassebészeti konzultációt is.

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2010. február 12., 21:30; Megválaszolva: 2010. február 12., 21:30
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
tüdőgyulladás?
Tisztelt Doktornő! 2020.12.01-én készült mellkas röntgen eredményem: Jól ívelt rekeszek,sinusok szabadok. A jobb hilus alsó pólusánál kb. egy 20...
gócárnyék
Makacs váladék
Köhögési inger
EF kiemelt ,kezdjek félni ?