Légcsőgyulladás?

Még, decemberben jártam futni, és egy alkalommal, amikor kifulladtam, a számon vettem a levegőt. Másnap nagyon fájt a légcsövem, mintha izomlázam lett volna. Akkor azt hittem, majd elmulik, de sajnos, azóta is fáj. Nincsem lázam, és nem is köhögök. Röntgenen is voltam, de semmit nem mutatott. Ha hirtelen hátrafordulok, fáj a légcsövemnél a mellkasom, és a jobb mellembe is szuró érzés van néha. Mi lehet az oka, forduljak-e vele orvoshoz? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Mészáros Lajos válasza légcsőgyulladás témában

Tisztelt Kérdező! A leírt tüenetk alapján valóban az idült légcső és hörgőgyulladás a valószínű. A mellkas röntgen az első vizsgálati eljárás, azonban a légcsőről csak részlegesen ad információt. Keresse fel a területileg illetékes tüdőgyógyászati szakrendelést. Első lépében gyógyszeres kezelés szükséges, de amennyiben nem javul a hörgőtükrözés is szükséges lehet.

Megválaszolva: 2010. január 27.

Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések

Mitől alakul ki a légcsőhurut?
Üdvözlöm! Már egy hete olyan érzésem van, mint, amikor hurutosat szeretnék köhögni, hogy szakadjon fel, de hiába köhögök nem jön fel semmi, de érzem, hogy...
Légcsőhurut kezelése
Hogyan tudnám a kronikus légcsóhurutos betegségemet megszüntetni A teák nem használnak Mit tegyek, hogy ne kapjam meg ezt a betegséget? Mi váltja ki nálam ezt...
Röntgen leleten transzparencia...
Szeretném ha véleményt mondana az eredményemről . "Rekeszek jól határoltak . Sinusok szabadok. Jobb old. a hilus felső pólusa magasságában...
Azbeszt belégzésének mik a...
Kedves Doktornő! Elmúlt héten óvatlan voltam és (vélhetően) azbeszt hullámpalát takarítottam, ugyan nagyrészt pormaszk volt rajtam, de úgy érzem, hogy...
Torokkaparás fokozódó köhögés
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne Önök felé, hogy jópár hete azzal küzdök, hogy kapar, köszörül a torkom, és ha elkezdek köhögni, akkor egyre nagyobb lesz az...
Szárazon félrenyelt proten por okozhat...
Tisztelt Doktornő, 3 napja készítettem a reggelimet, ami zabkása volt fehérje turmix-al. A port nem sikerült megfelelően elkavarnom, melynek eredményeként...