• Elhúzódó köhögés,hányással? mi lehet a bajom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        29 éves férfi vagyok /magasvérnyomás ,köszvény állandó kezelés alatt/.Decemberben kezdödödött hurutos köhögéssel.Akkor lekoklar XL  gyógyszert kaptam rá.a tünet nem múlt el hanem átalakult száraz köhögéssé ami fulladáshoz és hányáshoz vezet.Azóta szedtem augmentin duo 1000mg utána zinat 500 mg Gyógyszert.kaptam már sinecodott sedotussin cseppeket,theospirexet most jelenleg coderit N gyógyszert szedek.közben jártam a gégészeten ahol klebsiella oxytoca volt a kenetbe ami utóbb negativ lett de a panaszaim megmaradtak.pénteken jártunk a sürgösségin a fulladás miatt ott készült egy negativ arcüregfelvétel és egy negativ gégészeti szakvélemény.A tüdőgondozóba utaltak ahol ma lett egy teljesen negativ tüdőrögenem és alergiatesztem.a légzuési eredmények is teljesen jók,csak panaszaim vannak.Most refluxra gyanakodnak és gyomortükrözést terveznek azt mondják ha az is  negativ javasolják a bronchoscópiát.A laborom egy kis gyulladást mutat és a májeredményeim emelkedettek/GOT:91U/l GPT:120 U/l GGT:123 U/l  / a többi normális/még a CRP is/.Bármi lehetőségnek örülnék ami kevésbé fájdalmas és végre meggyógyulnék.

        Várom mielöbbi válaszát. H. Tamás

         

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Tisztelt Tamás!


        Az elhúzódó köhögés gyakran nehéz feladat elé állítja az orvost és betegének türelmét.
        Nem tudom milyen vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szed, de az ACE-gátló szerek ( Ednyt, Renitec, Accupro, stb) okozhatnak elhúzódó, hasonló jellegű köhögést mint amit Ön leírt. ez nem feltétlenül a gyógyszerszedés kezdetétől lehet jelen, hanem sokszor, csak egy megfázást követően, mikor a köhögés egyszerűen nem akar elmúlni. Nézzen utána. Lehet, hogy az antibiotikumok egy kis gombásodást okoztak. ezt Mycosyst, Diflucannal meg lehet oldani. Ha nincs allergia és a tüdő is rendben, akkor lehet reflux, de ezt is ki kell zárni, mert különben fölöslegesen szedi a gyógyszereket. Ha ezek itt mind amiket leírtam nem működnek, akkor csak kell a gyomor és hörgőtükrözés. Én remélem, hogy csak az ACE gátló a hibás. Ezt ki kell hagyni és más családból választani vérnyomáscsökkentőt.

        Tisztelettel:  Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-11 17:48:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés