Milyen betegséget jelez a ct eredmény? lehet rák?

Tiszteletem! Édesanyám szív CT eredménye az alábbiakat is taglalja: Jobb tüdőben ventralisan kötegezettség látszik és egy 8 mm es subpleuralis nodulos ábrázolódik. Bal oldalon a lingulaban keskeny lemezes atelectasia, S6ban közvetlenül az interlobaris rés mögött 7 mmes nodulus. a dorsalis tüdősegmentumokban keskeny sávban pozocionális eredetű dystelectasia. a mediastium területen kóros képlet nem látszik. Háti gerincszakaszon jobbra convex scoliosis észlelhető. javasolt 3 hónap múlva kontroll. Scoliosis thoracalis. Ön szerint ez rák jele? Mire utalhatnak az eredmények? Hova menjünk tovább? Köszönettel: aggódó lánya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza CT lelet témában

Kedves Kérdező!

A CT leleten leírt elváltozások régebbi gyulladásra, esetleges dohányzás okozta eltérésekre utalnak. Daganatra utaló jel nem látható.

A továbbiakban ezek ellenőrzése azért mindenképpen szükséges. Ennek megszervezésében és a további tennivalók eldöntésére, javaslom a lakhely szerinti tüdőgondozó felkeresését.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. március 08., 15:55; Megválaszolva: 2021. március 08., 18:02
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas ct
Jó napot! Voltam mellkas ctn és a véleményben ez állt: Residualis köteg a jobb s5 tüdőszegmentumban. Avm a bal basalis dorsalis tüdőterületen....
Kell aggódnom?
Üdvözlöm Doktornő! Ma jött meg a tüdő ct eredményem és szeretném tudni mi a bajom,kell e aggódjak a leírtakkal kapcsolatban? Válaszát előre is...
Mellkas CT
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi CT lelet értelmezésében szeretném a segítségét kérni! Coronária ct- re küldtek és a látótérbe került...
Mellkas Ct véleményezése
Tisztelt Doktor Nő! Szűrés jelleggel, saját magam megnyugtatására végeztettem el a következő vizsgálatot: Natív, low dose mellkas CT vizsgálat:...