Mellkas CT

Tisztelt Doktornő, nyolc éve vastagbéldaganat miatt Feleségem rendszeres ellenőrzésekre jár.Legutóbbi mellkasrtg. gócot mutatott ezért Ct-re küldték.A lelet szerint a két góc nem beazonosítható ezért 3 hónap kivárást javasoltak. A CT leletet mellékelve küldöm. Minden labor eredménye jó (CEA, veseműködés,) Kérdésem ,lehet ezektől a kis gócoktól alkalmi száraz köhögése (nap közben időnként,nem rohamszerűen) vagy ez betudható az idegességnek. Valóban nincs mit tenni, mint várni ,hogy mit hoz az idő? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza CT lelet, apró gócok, száraz köhögés témában

Kedves Kérdező!

Az ilyen apró gócok lehetnek gyulladás következményei, de olyan kicsik, hogy nem lehet belőlük sejt mintát venni. Rendszeres kontrolljuk szükséges, és ha nem növekszenek nincs velük tennivaló. A száraz köhögést nem ezek a gócok okozzák. Lehet levegő szennyezéstől, légúti baktérium, vagy vírusfertőzéstől, reflux betegségtől stb. Ha köhögése nem szűnik, beszéljen tüdőgyógyászával, hogy az okot megtalálják.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. január 28., 17:24; Megválaszolva: 2021. január 28., 22:22
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas ct
Jó napot! Voltam mellkas ctn és a véleményben ez állt: Residualis köteg a jobb s5 tüdőszegmentumban. Avm a bal basalis dorsalis tüdőterületen....
Milyen betegséget jelez a ct...
Tiszteletem! Édesanyám szív CT eredménye az alábbiakat is taglalja: Jobb tüdőben ventralisan kötegezettség látszik és egy 8 mm es subpleuralis...
Kell aggódnom?
Üdvözlöm Doktornő! Ma jött meg a tüdő ct eredményem és szeretném tudni mi a bajom,kell e aggódjak a leírtakkal kapcsolatban? Válaszát előre is...
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi CT lelet értelmezésében szeretném a segítségét kérni! Coronária ct- re küldtek és a látótérbe került...
Mellkas Ct véleményezése
Tisztelt Doktor Nő! Szűrés jelleggel, saját magam megnyugtatására végeztettem el a következő vizsgálatot: Natív, low dose mellkas CT vizsgálat:...