• Izombetegseg, tudobetegseg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorno! Aggodva irok Onnek. Eleg panikolos, aggodos ember vagyok, most elegge megijedve. Par hete vettem eszre magamon, hogy beszed kozben van hogy elfogy a levegom, vagy enekelgetes kozben is mintha nem lenne eleg a levego. Ha nagy levegot akarok venni, akkor meg mintha nem minden alkalommal sikerulne. Lazam nincs. Multheten hatfajasom volt(rafogtam az uj agybetetre) de teljesne elmult. Aprilisi mellkas rtg negativ. Panikrohamjaim annal gyakrabban. Attol felek, hogy megfogok fulladni, mikor a tudatomnal vagyok. Fel eve kuzdok izonrangasokkal ami miatt en als betegseg iranyaba indultam el kivizsgalas szempontjabol,de mind a neurologusok, mind eng-emg kizarta ezt. Mai napon vettem egy pulzoximetert es most gyakrolatilag folyamatosan merem az ujjamon a ver oxigenszintjet. Az esetek donto tobbsegeben 95-97 kozotti az ertek, de volt hogy 1-1 pillanatra lement 91-92 re is. 93-94 is szokott lenni. Neten utananezve ez eleg alacsony, bar ott azt irtak csak tartosan szamit korosnak. Kerem a panaszaimat(nehezlegzes, fulladas, o2 szint, levego kapkodas, minta nem mindig sikerulne a nagy levego vetel) velemenyezni. Elkepzelheto tudobetegseg? Vagy tudobe izombenulas? Elkepzelheto, hogy barmikor megfulladhatok? Kerem ne nezzen bolondnak, csak nagyon aggodok az egeszsegemert. Mielobbi, remelehetoleg megnyugtato valaszat elore is koszonom

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a nehézlégzés témában

        Kedves Kérdező! A légzéssel kapcsolatos tüneteket okozhatja stressz, de enyhe aszthma sem kizárható. Megfulladni ezek miatt biztosan nem fog. A mért véroxigén értékei jók, az, hogy időnként alacsonyabb értéket ír ki, de azután ha tovább méri, normalizálódik, biztosan nem kóros. Azt javaslom, hogy az asztma kizárása céljából kérjen tüdőgyógyászati vizsgálatot (légzésfunkció, allergia vizsgálat). Ha ezek negatívak, megnyugodhat, nincs légzőszervi betegsége. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. szeptember 16., 17:57; Megválaszolva: 2020. szeptember 20., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos