• Mellkas Ct véleményezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! Szűrés jelleggel, saját magam megnyugtatására végeztettem el a következő vizsgálatot: Natív, low dose mellkas CT vizsgálat: Klinikum: Tüdőszűrés. A pajzsmirigy nem nagyobb, inhomogén, bal oldalon dorsalisan kis meszesedés látható. A mellkasi nyirokrégiókban, axillákban patológiás méretű nyirokcsomó nem látható. A szív nem nagyobb. A mellkasi nagyerek szabályosak. Pleuralis, pericardialis folyadék nem ábrázolódik. A tüdő parenchyma légtartó. Térfoglalásra gyanús gócos elváltozás, infiltratum, tejüveghomály nem látható. A középső lebeny basisán és a bal tüdőbázison keskeny kötegek húzódnak. A leképezésre került felhasi szerveken kóros nem azonosítható. A gerincen enyhe degeneratív eltérések láthatók, malignus csontdestructio nem azonosítható. Vélemény: Korábbi folyamat maradványai a tüdő basisokon. Mellkasi térfoglalást a vizsgálat nem igazolt. Azt szeretném kérdezni, hogy tekinthető ez a lelet negatívnak, vagy van esetleg további teendő (köteg árnyék)? Panaszon gyakorlatilag nincs. 10 éve ismert pollen és házi por allergiám van. Tavaszi illetve nyári időszakban enyhe krákogás, köhögés előfordul. Válaszát köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a CT lelet témában

        Kedves Kérdező! Ez a lelet teljesen negatív. A kötegárnyékoknak nincs jelentősége, az egy valamikori gyulladás következménye, ami lehetett élete során bármikor. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. július 08., 19:50; Megválaszolva: 2020. július 09., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.