• Pseudomonas piocianin baktérium? Kék váladék, köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorom! Írtam már Önöknek többször is és nagyon meg vagyok elégedve a válaszokkal. Most végső elkeseredésemben kérem tanácsát. Visszatérő köhögésem van, újabban búgó hangot ad a tüdőm mélyebb levegő vételkor. Voltam korházban lassan 1 hónapja, ahol minden vizsgálatom negatív volt. Egy hete vettem észre zöld köpetet, ami miatt kaptam antibiotikumot hörghurutra, melyet 3 napja szedek. Ma reggel vettem észre, hogy az orromból jövő váladék és amit kohögök fel, tinta kék színű. Nagyon megijedtem és angol oldalakon találtam csak ennek lehetséges okát. A nagyon veszélyes Pseudomonas cianin baktériumot írták le, hogy ez okozhat ilyet és életveszélyes, magas halálozással jár. Felhívtam a korhazat, ahol az orvos annyit mondott, hogy menjek be majd holnap és megvizsgálnak. Nem vagyok megnyugodva, mert nem szeretnék feleslegesen bemenni vizsgálatokra amikor tombol a járvány, hogy összeszedjek még valamit. Kértem tőle, hogy küldjék el a mintát laborra, hogy kiderüljön, de ignorált. Kérem kedves Doktorom, mit tehetek, hova tudok mintát küldeni? Ha tényleg ez a baktérium okozza, akkor minden perc számíthat? Mennyi idő után lesz halálos? Nem tudom megtámadta-e a tüdőmet. Ha igen, akkor meghalok? Ez a P. cianin baktérium ugyan az, mint a Pseudomonas aeruginosa? Ugyan olyan veszélyes? Nagyon aggódok! Köszönöm a válaszát előre is és elnézést a rengeteg kérdésért. Tisztelettel: Niki

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a köhögés, köpetürítés témában

        Kedves Niki! Az orrváladék és a köpet színét több tényező befolyásolja. Kórokozók, gyógyszerek, festékanyagok, belélegzett anyagok, vérzés,dekor kozmetikai készítmények, stb. Amennyiben súlyos baktérium fertőzése lenne, a klinikai tünetek is súlyosbodnának ( láz, nehézlégzés, elesett állapot).Sajnos baktérium vizsgálatra csak szakrendelésről vagy kórházból tudnak mintát küldeni. Amennyiben az antibiotikus kezelés ellenére nem javul,orvosi kontroll vizsgálat javasolt. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. április 23., 18:15; Megválaszolva: 2020. április 25., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tüdőszűrő vizsgálat után kérték hogy 1 hónap mulva menjek vissza kontrollra,nem momdtak semmi mást. A papiron az van feltüntetve hogy EF kiemelt , ez mit jelent? 1 hónap sok idő addig azon agyalok hogy rákos vagyok .... Válaszukat előre is...
        Tisztelt Doktorok! Pár napja úgy érzem, hogy megfulladok és ettől halálra vagyok rémülve. Határozottan a kulcscsontomnál, a kis gödörnél belül érzem, hogy mintha összeszűkülne, lenne ott valami és nagyon köhögtet is. Lassan egy éve...