• Nehézlégzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Az alábbi problémában kérem a segítségét. Kb. Egy hónapja megbetegedtünk a kislányommal ( 9 eves ) mindketten. Enyhe hőemelkedés ( 1 napig ), torokfajdalom és kicsiny gyengeség. Majd állandó száraz majd hurutos köhögés. A kislanyom 3 het alatt teljesen kilábalt a betegségből, én viszont 6 hete érzek mellkasi diszkonfort érzést. A mellkasom mar nem ég annyira, azonban köhögök, mintha nem lenne teljes kapacitású a tüdőm, ami inkább kilégzéskor, beszéd közben problémás. 2x írt a háziorvosom antibiotikumot, ami gondolom azért nem hatott, hiszen virusos fertőzésünk volt. Készítettem tüdőröntgent, aminek az eredménye bno:j2090 lett. Egész nap meleg teát ( kakukkfű ) iszom, vitaminokat szedek, (tanítok, tehát ) itthon vagyok, de mégsem érzem, hogy meggyógyultam volna. Tegnap futni indultam, hogy hatha segiti a regenerálódás és nem érzem majd a tüdőmnél az allandó szűkültséget, de úgy hiszem nem volt a legjobb ötlet. 45 eves vagyok, 56 kg mozgékony és sz egészségére figyelő nő, így kicsit aggódom. A leletemen mit jelentenek az alábbi szavak? "A centrális hörgőágak mentén peribronchiális kötegezettség.." Mindkét oldalon apicalisan gyulladásos residumok.." " A bal rekeszkupolán csipke szerű kihúzottság ábrázolódik.." Válaszát megköszönve, tisztelettel: Zsuzsanna

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a nehézlégzés témában

        Kedves Zsuzsanna! A mellkas röntgen leírás egy lezajlott gyulladásnak felel meg. Nehézlégzéses panaszai aszthmára jellemzőek, ami kialakulhatott a légúti vírusfertőzés következtében. Hörgőtágító szerekkel lehet a légzését javítani,amit háziorvosa fel tud írni Önnek.A későbbiekben, amennyiben panaszai nem szűnnek, vagy újra jelentkeznek aszthma irányában tüdőgyógyászati kivizsgálás javasolt. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. április 19., 16:44; Megválaszolva: 2020. április 20., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mit vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos