• Légzéskor sípoló hang, zöldes köpet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorom! Hónapok óta elhúzódó köhögéssel küzdök. A köhögés nem folyamatos, nem olyan zavaró, hanem furcsán visszatérő. Jellemzően nehéz felköhögnöm a lerakódott sűrű váladékot. De volt olyan is, hogy fél óráig köhögtem fel tapadós, fehér váladékot. 3 hónapja a testhőm 37,1. A háziorvos 2 hónapja vírusos fertőzést állapított meg. 2 hete éjjel, film nézés közben arra lettem figyelmes, hogy először erőteljesebb belégzésre, majd rendes légvételkor (kilégzésnél nem) a mellkasom tájékától magasabb búgó, nyikorgás szerű hangot hallottam. A hangot ahhoz tudnám hasonlítani, amikor el van dugulva valakinek az orra, és légvételkor kicsit búg/sípol. Köhögni nem kellett, váladékot sem éreztem kifejezetten lerakódva sehol.Aki velem volt, ő is hallotta és megijedt. Sosem adott ki ehhez hasonló hangot a mellkasom, ezért nagyon megijedtem és elmentem a sürgősségire. Mire beértem a korházba, elmúlt ez a hang, így sajnos a doktorom nem hallotta. Csináltak labort, mellkasröntgent, melyek eredménye jónak bizonyult. Oxigénszint: 99% Crp normális, lymfocita magasabb. Szívultrahangon sem találtak semmit. Két hét telt el azóta, de tegnap este ismét hallottam ezt a hangot, most csak nagy levegő vételkor, ami most is tart. Néha fentebbről jön, a szegycsontomtól, néha a tüdőmből. A szegycsont mögött nyomást is szoktam érezni. A köpetem újabban sötét zöld és ilyen darabos. Nagyon meg vagyok ijedve, kérem segítsen. Sajnos ebben a járványügyi helyzetben nem tudom hová fordulhatnék. De ezt a félelmet sem bírom már. Félek nagyot sóhajtani, mert olyankor hallom ezt az ijesztő hangot. Már COPD - re is gondoltam, de nem is dohányzom. Ha folyadék adja ki ezt a hangot, a mellkas rtg. kimutatta volna? Asztmára gondoltam még, de a néha zöld köpet nem vág egybe. Az orrom sokszor van eldugulva, orrsövény ferdülésem is van, de nem vagyok kifejezetten náthás. Nagyon köszönöm a segítségét! Tisztelettel: Niki

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a köhögés, zöld köpet témában

        Kedves Niki! Panaszai alapján bakteriális eredetű hörghurutja van, mely lehet, hogy vírus fertőzésként kezdődött, de a felköhögött zöld váladék baktérium jelenlétére utal. A furcsa hangot, a hörgőben lévő váladék okozza. Antibiotikus kezelést javaslok, és hörgőtágítót (akár tablettát, akár egy gyakran alkalmazott belégzőszert használhat). Beszéljen háziorvosával, aki tud receptet írni Önnek. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. április 19., 13:41; Megválaszolva: 2020. április 19., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.