• Nehéz légzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő Egy olyan kérdésem van ön felé, hogy nagyjából március 18 tól március végéig dolgoztam különböző vegyszerekkel, mint hipo és uszodai erősebb vegyszerek, (zárt térben, maszk nélkül) Sajnos nagyjából mikor ezeket a folyamatokat elkezdtem rá 1 2 napra elkezdetem köhögni és nehezen lélegezni, ez azóta is tart ( olyan mintha asztmás tüneteim lennének) de ugye nem vagyok asztmás. A nehéz légzés álladóan rajtam van, viszont este talán erősebben, reggel meg gyengébben. Valamint állandó orrdugulásom van és száraztorok érzés, valamint felszakadó köhögés érzés (de nem szakad fel semmi). Beszéltem egy bőrgyógyászaton dolgozó közeli barátommal, aki azt mondta és tanácsolta, hogy valószínű a vegyszerek miatt alakult ki nálam ez az állapot ezért azonnal hagyjam el a vegyszerezést, ez megtörtént ezt követően felvettem a kapcsolatot a háziorvosommal, aki felírt nekem gyulladáscsökkentőt illetve allergia gyógyszert, de pár nap elteltével, jelenleg nem használtak, vagy csak minimálisan érzem azt hogy javult volna az állapotom. Házi orvosom elmondása szerint időbe telik, de magától rendbe jön. 27 éves vagyok Rendezseresen sportolok versenyszerűen gyerek korom óta , de pl most ha szeretnék futni ég a tüdőm futás közben, így jelenleg a sprotolás is szünetel. Mivel egy hete szedem a cataflámot és a desloratadin tevát kevés változást hozott ezért azoknak a szedését elhagytam. A kérdésem az volna, hogy mit tanácsol, hogyan tudom megfelelően kezelni a tüneteimet? Válaszát előre köszönöm Tisztelettel Sándor

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a nehézlégzés, köhögés témában

        Kedves Sándor! Panaszai lehetnek allergiás eredetűek. Egy heti gyógyszer szedéstől sajnos allergia esetén nem várható még érdemi javulás. A desloratadin helyett próbálhat Allegrát szedni és Allergodil orrsprayt ( mindkettő kapható vény nélkül). Nehézlégzésére kérjen háziorvosától Ventolin spray-t amiből 2x2 adag belégzése segít.Ha a járványügyi vészhelyzet elmúlik, mindenképpen tüdőgyógyászati vizsgálat javasolt. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. április 14., 10:11; Megválaszolva: 2020. április 14., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: