• Edzés közben torokszorító befulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem, abban szeretném a segítségét kérni,hogy 4 éve szorongásom van, pánikbeteg is voltam egy ideig, de mostmár csak a szorongás maradt a rohamok nem, no meg a nehézlégzés. Vizsgálatok: Tüdőröntgen (negatív) , kontraszt anyagos tüdő MRI ( negatív) , légzésfunkció ( negatív , élettani felett bőven 110%), koponya MRI ( negatív), minden alkalommal EKG (teljesen jó) Epilepszia vizsgálat ( negatív) . Gyógyszert duloxetint (duciltia 1x60mg) és alprazolamot szedek ( frontin 0,25 3x). Tüneteim: -Fáradtság, -Gyakori felső léguti bajok, -Gyakori Torokfájás, -Gyakori felső léguti fertőzések -Rossz alvás ( Bármennyit alszok szinte fáradt vagyok és du-le kell feküdnöm 1-2 órára) -Szapora púlzus -Koncentrációs zavar.Sportolok 8 hónapja , az izmaim nem igazán vannak rendben a hátamban, 1 hónapja járok vele kezelésre, Fascia Disztorzió , és izómcsomók amik mozgásra fájnak. A nehéz légzés alapszinten (csak belégzés esetén amíg fent vagyok szinte mindíg érezhető, hol alig , hol jobban de jelen van mindíg. Tüdőmnek semmi baja a vizsgálatok szerint a leguttóbbi kontrasztos tüdő mri 2 hónapja volt, semmi. A gerincorvosom gyakori torokköszörülésem miatt "csendes reflux irányba gyanakszik, ritkán ég a gyomrom, de állandóan köszörülöm a torkom, tavaly év elején voltam fül-orr gégésznél, az orrkagylóim meg vannak vastagodva, ezért nehezebb az orromon a belégzés. A jelenlegi próblémám, hogy 8 hónapja járok intenzív edzésre eddig is volt ,hogy nagyon durván kifulladtam amíg a többiek bírták , de az utóbbi két edzésen , karácsonyi szünet után (2 hét kihagyás ) nem csak a levegő nem volt elég hanem elkezdettt a torkom szorítani, nem tudom ,hogy köze van a kihagyáshoz vagy csak pánik esetleg valami komolyabb. Kicsit el vagyok keseredve mert nem tudom mit tehetnék még ezen kívül. Két napja fáj az egyik oldalt a gégémnél a nyelés de lehet ,hogy megégettem forró étellel vagy valami megkarcolta, ezt nem tekintem komolyabb problémának jelenleg. Nem iszom , nem dohányzom, egyebeket se csinálok. Mielött elkezdtem sportolni napi 12 órát ülőmunkát végeztem 3 évig , és nem mozogtam semmit mellette, sehova sem mentem , vagy dolgoztam vagy aludtam. Gerincemmel kapcsolatos immunbetegségek szürése is természetesen megtörtént, továbbá mri, semmit nem találtak. Kérem bármilyen tanácsot tud adni az életminőségem javításához, segítsen . :( Üdvözlettel : Levente

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a nehézlégzés témában

        Kedves Levente! Attól, hogy nyugalomban mérve a légzésfunkciójában nem volt eltérés, még lehet valaki aszthmás, hiszen főleg fiatal korban csak terheléskor mutat a légzésfunkció eltérést. Azt javaslom, hogy kérjen allergia vizsgálatot, mert az is lehet tünetei hátterében, illetve terhelés utáni légzésfunkciót. Bizonytalan esetben, aszthma gyanújakor megpróbálható 1-2 hónapig alkalmazott aszthma ellenes belégzőszer használata is. Arról nem írt, hogy ezek a fulladások mitől múlnak el? Ilyenkor meg kéne próbálni egy gyorsan ható hörgőtágító belégzőszer alkalmazását is. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2020. január 15., 11:07; Megválaszolva: 2020. január 18., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kèrem segitsenek.augusztus ota köhögök.felsölèguti megbetegedès utàn kezdödött.minden leletem jo.vèrvètel.tüdö.röngen.pajzsmirigy.ct.ultrahang.mindenen keresztül mentem de semmi eredmèny.nèha azt èrzem felrobban a tüdöm.nèha meg megfojt...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 20 éves vagyok, egyetemre járok még körülbelül 3 évig, addig itthon lakom. Anyukám élettársa folyamatosan dohányzik a lakásban a szobám ajtaja előtt. Már 10 éve szagolom a füstjét. Eddig nem foglalkoztam vele,...
        Kedves Doktornő! idős édesanyám 2014 óta jár a Tüdőgondozóba ellenőrzésre évente 1-2 alkalommal. Allergiás asztmát, COPD II.-t és tüdőtágulatot diagnosztizáltak nála. Gyógyszereket Seredite Discus 50 ug 2*1, Lordestin 5 mg 1*1 és...