• Echocardiographiás lelet értelmezése milyen szivbetegségre utal

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Klinikai kérdés EF Bal kamra funkció Nyugalmi segmentálisfalmozgászavar ÉLETTANI ADATOK testsstsúly 70 kg Magasság 159cm BSA1,76m2 Vérnyomás 115per 82Hgmm SZIVFREKVENCIA b min Életkor 48év KÉPMINŐSÉG eCHOABLAKplax psax KÖZEPES eCHOABLAK CSÚCSRÓL KÖZEPES m MÓD MÉRÉSEK bAL KAMRA dD 50mm Ds 30 mm SeptumDd 9mm Ds 13 mm Hátsó falDd9 mmDs 13 MM ef TEICHOLZ 71 SZÁZALÉK Aorta gyök sinus Valsalva 31 mm TAPSE 27 mm Bal pitvar parasternális metszet 31 mm Bal kamra tömeg 158,2 g Bal kamra tömegjndex 89,9 g m2 2 D mérések Bal pitvar hossz O X MEDIOLAT 0 48 mm x 45 mm Bal pitvari volumen BSA 19.9 ml /m2 Jobb pitv hossz O x mediolat O52 mm 41 mm Jobb kamra 4ch basal 28 mmBillentyű morphológia aortagyök Mitriális billentyű vékony Aorta billentyű vékony Aorta gyök vékony Doppler mérések számitások Aorta billentyü Ao V max 1,43 m/s Aorta regurgitáció nincs Mitriális billentyű diastólis funkció E 0,8 m/s A 0,65 M/S DT 170 ms E/A 1,23 ms TDI laterál S 9,01 cm/s E laterál 12,16cm/s, TDI laterál A 11,11cm/s E/E laterál 6,58 TDI meditálS 7,6 cm/s E septál 9,36 cm/s TDI septál A 10,88 CM/S E/E septál 8,55 E/E átlag 7,57 Mitriális billentyú további mérések Mitriális stenosis nincs Mitriális regurgitáció jelzett Tricuspidális billentyű Tricuspidális stenosis nincs Tricuspidális regurgitáció enyhe Grádiens 25Hgmm Számitott jobb kamrai systolés nyomás 30Hgmm Falmozgászavarok Nyugalmi segmentális Falmozgás zavar nem látható Pericardiális fluidum A fizikális mennyiséget nem haladja meg Vélemény összefoglalás Normális tág bal kamra jó systolés és dystolés bakl kamra funkció Normális tág pitvarok és jobb kamra jó longitudinális systolés jobb kamra funkció Enyhe TI JELZETT MI EKG s,r f,r 88/min PQ 161 ms QRS 69 ms QTc 433 ms V1 neg T egyéb végtagiés mellkasi elv iso ST posT hullámok mellkasi átmenet a V3 ban Diagnózis A Mitriális billentyű elégtelensége A háromhegyű billentyű nem rheumás elégtelensége Panaszaim hónapok óta folyamatos mellkasfájdalom fulladás érzés nehéz légzés gennyes köpet volt teljes tüdőgyógyászati kivizsgálás is mellkas röntgen negativ mellkas ct negativ koponya ct negativ gyomor vastagbél tükrözés negativ kérem adjon tanácsot mi a teendő és elemezze a szivultra hang eredményt kelle erre sziv problémára gyógyszer

        Dr. Molnár Dóra válasza a Köhögés témában

        Kedves Kérdező ! A pulzusa kissé magasabb a leírás szerint, ha mindig ilyen , akkor ez összefügghet fáradékonysággal. Több oka is lehet gyorsabb pulzusnak (stressz, pajzsmirigy betegég, vérszegénység stb.), nem csak szívbetegség. Enyhe billentyű áteresztés van leírva a leleten, ez a legtöbb embernél megfigyelhető, egyebekben normál szívműködésről szól a lelet. Nincs olyan ultrahanggal kimutatható szíveltérés, a fentiek alapján, ami magyarázná a panaszait. A köhögés oka még fül-orr-gégészeti eredetű is lehet, érdemes lenne ebben az irányban is vizsgálatra menni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. január 12., 16:17; Megválaszolva: 2020. január 15., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos