• Izadas nem mulik

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő, Kérem segítsen, mert már pszihésen vagyok kiakadva. Én vagyok az előző kérdező is, szóval három hete köhögök, előbb száraz a torkot irritálja utána jön a köpeturités, színe sötét sárga és fáj a melkasom job oldalon és ami bánt AZ éjjeli IZZADÁS láz nélkül, szóval ha mérem csak 37 fok körül van.Ha leteszem a fejem betakarózóm már kezdek melegedni, a fejemről is folyik a víz, pólót kell cserélni. Szóval, orrfolyás két napig, azután köhögés, joboldalon mellhasító, ACC200, fájdalom marad, köhögés marad, és beált az éjjeli izzadás.Nappal minden rendben, nincs izzadás, csak köhögés, szárazzal kezdődik és köpetes lett. A köhögésem kb 7 napján mellkasi röntgen, nincs semmi elváltozás. Tüdőorvos szerint légcsőgyulladás, 7 nap antibiotikum, valami erős, levofloxacilin, mert csak eggyet szedek naponta, 500mg. Szerinte valami láz miatt van a melegedés, de ha mérem, nincs. Most vagyok a 4-ik napon, köhögés ritkul, reggel vagy éjszaka elővesz, de az éjjeli izzadás maradt, már pszihésen írtozok lefeküdni. A mellkas néha fáj joboldalon, de nem állandó. Ha az interneten tüneteken nézem, az éjjeli izzadás a tuberkulozis jele, ettől be vagyok pánikolva, de nagyon. A KÉRDÉSEM AZ, hogy ha a köhögés 7-ik napján voltam a mellkasi röntgenen, lehetséges hogy akkor még nem látszott a tuberkulozísos elváltozás. A köhögési tünetek melyik szakaszában látszik valami elváltozás a tüdőn? Kellene még egy röntgen? Köpetmintát nem tudom ha antibiotikumos periódusban lehet beadni? Mit tanácsol az éjjeli izzadás ellen? Meddig tarthat? Mi lehet ez? Válaszát tisztelettel köszönöm

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a köhögés, éjszakai izzadás témában

        Kedves Kérdező! Egy légúti gyulladás során a köhögés, és izzadás elhúzódó lehet. A TBC amennyiben tünetet okoz ( köhögés, izzadás hőemelkedés stb.) már látható a mellkas röntgen felvételen, tehát, ha egy hete negatív volt a röntgen, biztosan nincs TBC-je. Véleményem szerint panaszai fokozatosan meg fognak szűnni. Tartósan gennyes ( sárga, zöld) köpetürítés esetén érdemes a köpet tenyésztést elvégezni. Amennyiben a felköhögött váladék már fehér, ennek nincs értelme. Inhaláló kezelés segíthet a gyógyulásban ebben tüdőgyógyász tud Önnek segíteni. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 17., 15:25; Megválaszolva: 2018. szeptember 23., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: