Tüdőrák jele lehetséges?

Üdvözlőm önöket! Segítséget szeretnék kérni. Most szombaton kaptam kézbe mellkass ct leletemet.Kb másfél hónapja fáj a mellkasom. A körzeti orvosom az elején azt mondta kötőszövet gyulladás.Kaptam rá mydetont és aflamint.Sajnos a fájdalom nem mult.Egy hete pénteken sürgősségi lett a vége.Ekg rendben.Ott az orvos azt mondta hogy szeri te mellhártya lesz. A tüdőgyógyászaton benntartottak megfigyelésen tüdőembólia gyanúval mert az érték minimálisan eltért (a háziorvos megnézte a refferenciaérték 0-0, 50 az enyém 0, 53 volt) Csináltak ct vizsgálatott ahol beigazolódott másfél hónap után a mellhártya gyulladás.Szedem rá az algopirint ill. fekszem.De ami engem idegesít az ami leleten is rajta van pleuralisan 5mm nodulus képlet látható. Azt szeretném megkérdezni mi lehet ez.Gyerekkoromban sokat voltam beteg esetleg annak a maradványa vagy lábon kihordott tüdőgyulladás maradványa? 3 hónap múlva kell visszamennem ct időpontért a nyár közepe fele újra megnézik. A mellkas rtg és tüdő rtg amin most voltam teljesen negatív. A vérképem negatív.Kardiólogia vizsgálat szívultrahang negatív.Önök szerint mi lehet ez? Egy kicsit megvagyok ijedve hogy lehet ebből vmi más is.Előre is köszönöm válaszukat. A leletem a köv: A trachea légsávja megtartott. A mediastinumban és a hilusokban pathologiás nycs megnagyobbodás vagy egyéb kòros képlet nem láthatò. A szívüregek, nagyerek norm.tágak.Embòliára utalò jel nem ábrázolòdik.Pericardialisan, pleuralisan folyadékgyülem nem figyelhetô meg. A tüdôkben kóros képlet a lágyrészablakkal készült metszeteken nem ábrázolòdik.Tüdôablakkal készült scaneken bal oldalon a 6 segmentumnak megfelelöen a pleura min.vastagabb, pleuralisan 5 mm-es nodularis képlet észlelhetô. A mellkasi ct látott eltérés magyarázhatja a baloldali mellkasi fájdalmát.Képe pleuritisnek megfelel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkas CT témában

Kedves Kérdező!

A mellkas CT leleten, semmi olyan elváltozás nincs ami rosszindulatú daganatra utalna. A kicsi góc leginkább egy régi gyulladás maradványa lehet. Gyakran találunk CT vizsgálattal hasonlót. Amennyiben a kontroll vizsgálat nem mutat növekedést, semmi tennivaló nincs vele.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2017. március 16., 10:17; Megválaszolva: 2017. március 18., 12:34
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Most rákos vagyok? Ettöl szurhat a...
6-os segmentumban jobb oldalon két 2mm góc látható.A bal 5-ös segmentumban diszkrét kötegezettség ábrázolodik.A máj ábrázolódó segmentumai...
Mit takar a lelet?
Tisztelt Hölgyem! Szeretnénk tudni mit takar édesanyánk lelete. 17eve nem dohányzik. Évente jár tüdőszűrésre. Korábban kétszer volt...
Mellkas ct eredmeny
Jo estet mellkas ct eredmenyben kernem a segitseget. (nativ) mindket tudo legtaro eremi focalis elteres nelkul.a basisokon 1 1 hyperdens koteggel.pleuralis...
CT lelet vélemény
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Két hete hidegrázásom volt lázzal (38.5) és bal oldali görcsös vesetáji fájdalmakkal.Háziorvos felírt Levoxa500 mg...
Erre gócra kell gyógyszert szedni? ...
Voltam tüdő alacsony dózisú natív mdct vizsgálaton. A leletem eredménye: A vizsgálat során a DLP-ből számított effektív dózis 0, 8 mSV volt. A...