Tüdőröntgen

Üdvözlöm! Tavaly influenzából véres köpetürítésig jutottam! Pa felv: részar.mellkas.Norm állású, simakontúrú rekesz, szabad lat.sinusok.Góc, infiltrátum árnyék nem látható.mo.o.basalisan diszkrét vascularisatio fokozódás.szív norm, aorta árnyék nem szélesebb, ezután 4 nappal PA+Mellkas átvilágítás: jelenleg is megfigyelhető a leírt mk.o.paracardialis kissé fokozottabb rajzolat, de nem látható kóros parenchymás árnyék. Bal hilus vaskosabb.Idén január: PA mellkasfelv+előzménnyel összehasonlítás: éles kontúrú rekeszek, szabad sinusok.Bázisokon residuális kötegezettség. Bal hilusban kissé tágabb pulm értörzsek.Szív kp állású, nem nagyobb. Előzménnyel azonos. Vél.: jelenleg pulm.teendőt nem igényel Dg.: J9490/3 mellüregi állapot. Mit jelent ez? Mennyire kell félnem egy esetleges tüdőráktól a leletek alapján? (4 éve nem dohányzom) véroxigén szint 99%

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkas röntgen lelet témában

Kedves Kérdező!

A mellkas röntgen lelete gyakorlatilag negatív, nincs semmi olyan kóros eltérés ami daganatra, vagy gyulladásra utalna. A fokozott rajzolat gyakorta látható olyan embereknél, akik dohányosok, dohányosok voltak, hörghurutjuk zajlott, de akár magas vérnyomás is előidézhet ilyen képet. Amennyiben nincs változás az évek során, nem kell vele foglalkozni. Jól tette, hogy idejében leszokott a dohányzásról!

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. december 10., 20:19; Megválaszolva: 2015. december 13., 10:57
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasfelvetel ez mi lehet?
ezt a leletet kaptam: A mellkas PA röntgenvizsgálata: Rekesz éles kontúrú normális állású. A lateralis sinusok szabadok. Szív alakja és...
Mi lehet ez? 2.
Udv! Az elozo kerdesemhez tennek hozza mivel tegnapi napon es a mai napon is voltak aggaszto tuneteim. Tegnap este lepcson felmenet egy olyat...
Mi lehet ez?
Üdv! 1 hete megfaztam fajt a torkom majd elkezdett az orrom folyni. Volt kis hoemelkedesem is. Biztonsag kedveert elmentem covid tesztre mert nem vagyok...
Rőntgen felvétel
Tisztelt Doktornő! Tegnap2021.09.07 én voltam tüdőszűrésen az Auchan küldött mert ott vagyok kiszállitó és a mellékelt eredményt kaptam ami a...
Mellkas Ct
Üdvözlöm Doktornő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy már régebb óta fennálló fulladásom,ritkán száraz köhögésem is van. Először...