inhalációs oldat-torokirritáció

Az én orvosom szerint egy szimpla nátha után amit én eddig száraz köhögésnek véltem, az valójában asztma. Felírta az inhalációs oldatot (Foster), a befújás után 3 órán keresztül köhögtem és öklendeztem, akkora torokirritációt okozott. Miután elmúlt a náthám, vele együtt a köhögés is. Nem tudom használni az inhalációs készüléket a torokirritáció miatt. Létezik ezen kívül más megoldás a nátha utáni erős "asztmás"(ebben nem vagyok biztos) száraz köhögés csökkentésére. (Libexin és egyéb köhögéscsillapítók nem használnak.) Köszönettel, Noémi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a köhögés témában

Kedves Noémi! Mindenképpen keresse fel tüdőgyógyászát, mert ha valóban aszthmás, egyéb gyógyszert fog kapni, ami nem irritálja a torkát belégzéskor. Ha nem aszthmáról van szó, akkor is kap olyan kezelést, amitől megszűnik köhögése. Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. október 10., 19:52; Megválaszolva: 2014. október 12., 21:48
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasfelvetel ez mi lehet?
ezt a leletet kaptam: A mellkas PA röntgenvizsgálata: Rekesz éles kontúrú normális állású. A lateralis sinusok szabadok. Szív alakja és...
Légszomj, fulladásérzés
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Légszomjal küzdök már 2 éve. Nem tudom mi lehet a probléma. Követvezők a tüneteim. Hirtelen fellépő nehézlégzés. Munka...
Mellkas natív es kontrasztanyagos...
Kedves Doktornő! Februárban és 3 héttel ezelőtt is erős bronchitisem zajlott. A köhögésem 2 kúra antiniotikum után lassan de múlik. Melljas...
Kézfertőtlenítő gél belélegzése
COPD romlás ellen