Furcsa tünetek

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 31 éves férfi vagyok, kb. 7 éve dohányzom kisebb-nagyobb megszakításokkal 10-20 szál cigaretta / nap. 3 hete kezdődött a kis történetem. November elején barátnőmmel elmentünk egy élményfürdőbe, ahol bent is voltunk, kint is voltunk, szaunáztunk. Ezután másnap hajnalban arra keltem fel hogy mintha bal oldalt a mellkasom de inkább középen szúródna. Nem tudom miért de elkezdtem beképzelni hogy lehet valami komoly baj, egészen pontosan hogy rákos vagyok. (Édesapám 2 hónapja halt meg szájüregi rákban) Ezután 1-2 napig jól voltam, majd úgy éreztem hogy valami még sincs rendben, ugyanis elkezdtem köhögni is. Háziorvos meghallgatott, hallott valami lerakódást, írt fel antibiotikumot (Fromilid Uno 500 mg) valamint megemlítettem neki hogy néha gombócérzés van a torkomban (ez egyébként néha előjön, de már tinédzserkorom óta) , belenézett és úgy látta hogy kicsit mintha fel lenne maródva a torkom, nyelőcsövem sav miatt, így írt fel Apo-Famotidin 20 mg savlekötőt, hogy szedjem 1 hónapig próbaképpen. Miután az antibiotikum elfogyott nem éreztem magam jobban így visszamentem és csináltattam egy vértesztet is, ezen minden eredmény jó lett, kivéve a fehérvérsejt, a betegség miatt 5, 8 G/L lett. Eközben hogy nem éreztem magam jobban, egyre jobban belelovaltam magam abba, hogy valami nagy baj lehet! A héten ezért kértem egy beutalót a területi tüdőgondozóba, ahol röntgent csináltak, valamint légzéstesztet. Röntgenen semmit nem láttak, a légzésteszt jó lett. A köhögésem azóta is meg van, reggel és este talán jobban, alvás közben nem hiszem hogy köhögök. Illetve minimális váladék néha szakad fel, de nem jelentős. Valamint ez a nyomó, szorító érzés a szegycsont, mellkas közepén továbbra is megvan. Néha olyan érzésem támad hogy itt és most fogok összeesni. Kezdem azt hinni hogy hipochonder lettem, esténként van hogy nyugtatóval alszom el. Kérdésem az lenne, hogy milyen szakrendelésre lenne érdemes még ezzel a panasszal elmenni? Válaszát előre is köszönöm

Dr. Kardos Tamás válasza köhögés témában

igazából a panaszok hátterében nagy valószínűséggel lezajlott vírusfertőzés, vagy atipusos bakteriális fertőzés lehetett a háttérben, ami elhúzódó panaszokat okoz, akár hetekig, hónapokig is eltarthat, és nagy valószínűséggel még a pszichés állapota rontja is a tüneteket. Nem gondolnám, hogy 31 évesen szívproblémái lennének, de a ha nyomó mellkasi panaszai továbbra is fennállnak, javasolt lenne ez irányban is továbblépni. A dohányzás abbahagyását mindenképpen javasolnám.

Kérdés: 2012. november 25., 21:30; Megválaszolva: 2012. november 27., 14:40
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Szegycsont alatti fájdalom
Tisztelt Doktor Úrnő/ Úr! Egy-két napja főleg egy-egy köhögésnél fájdalom jelentkezik a szegycsontom mögött, őszintén szólva elég ijesztő...
Hát- és mellkasi fájdalom több...
Tiszelt Webbeteg, Igen összetett és nagyon makacs panasz miatt fordulok Önökhöz. Közel három éve kezdődött, amikor éles fájdalom nyilallt a...
Mi állhat a léguti panaszaim...
26 éves, nemdohányzó fiú vagyok. Kb. 1 hónapja 2-3 napig nagyon csorgott az orrom, el is volt dugulva és tüsszögtem sokat. Pár napra rá egyik...
Minek a jele a hátfájás?
Jo napot! Nekem az a panaszom hogy már egy ideje rendszeresen száraz köhögésem van és mostanság a jobb hátam fáj és égö érzést érzek gyakran...
Mi lehet a véres váladék oka?
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne hogy egy hete véres barnás torok váladékot köszörülök fel a torkomból.Köhögök, folyton be vagyok...