• Daganat is lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nagy aggodalom fordulok önhöz megnyugtatást várva, Édesapám 61 éves jó fizikumú ember. 1 hónapja műtötték hasi sérvvel akkor is elküldték tüdő rtg-re ugye a műtéthez kellett ott láttak valamit a tüdején az írták rá a papírra 4 hónap múlva kontroll. Amit hosszu időnek tartottunk így tegnap kontrollra ment. Édesapám COPD betegsége miatt kontroll jár vissza az adott tüdőgondozóba tegnap is ez történt és elküldték mellkas röntgenre ahol ez áll a papírján Rtg. kontroll vizsg. során a jobb o-i tüdőfélben kóros nem látható, azonban a bal o-on a rekesz szívszögletben paracardialisan tojásnyi éles szélű homogen árnyék látható. Most jelenleg meg van fázva és köhög is, de ez elég sokszor van neki mióta a COPD meglapították nála. Egyébként szívaszmás is. A gyógyszereket amiket szed Symbicort 2x1, Theospirex 2x300mg valamint ennek nem biztos hogy jól írom le a nevét Ventolin. Egy hónap mulva kapott időpontot ct-re sürgősségivel azért kérték sürgősségivel mert nagy a baj? Kedves Dr Nő/Úr teljesen kétségbe vagyok esve ez lehet daganat is? Válaszát előre is köszönöm Üdv:Andrea

        Dr. Kardos Tamás válasza a tüdőbetegség témában

        Látni kellene hozzá a filmet is, le a leírás alapján sajnos az is felmerül, ezért javasolt mihamarabbi kontroll a gondozó tüdőgyógyásznál


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2012. október 16., 12:14; Megválaszolva: 2012. október 17., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: