Mit tegyek?

Tisztelt Dr Nő/ Úr! 3 éve gyötör ez a szörnyű érzés! A tünetek: nehézlégzés, légszomj, halálfélelem! Akkor a háziorvosom elküldött a pszichiáterhez, aki azt mondta ezek a tünetek pszichés okok és pánikbetegség miatt vannak, aminek valóban van alapja, mert a 3 éves kisfiam nagyon beteges, sokat van kórházban ezért nagyon nehezek a mindennapjaim! Csakhogy 09. 20-án elmentem egy általános tüdőröntgenre ahol Krónikus légúti szűkülettel járó tüdőbetegséget állapítottak meg! Gyógyszerek: Ventolin inhalátor, Seretide Diskus 50/500A leleten a következő szerepel: Diagnózis neve J4590/3- Asthma, k.m.n, F4380/1- Súlyos stresszre adott egyéb reakció, J3040/5-Allergiás rhinitis, k.m.n Beavatkozások kódja: 11301, 31310 Azt szeretném öntől megkérdezni hogy a lelet alapján mennyire súlyos a copd-m, és hogy a stressz, és a pánikbetegség rátehet e egy lapáttal a fulladásra, illetve tudna-e nekem javasolni valamit., amivel könnyebbé tehetném a mindennapokat, és ön szerint érdemes-e sóbarlangba mennem? Válaszát előre is köszönöm! Mélységes tisztelettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lajtos Melinda válasza nehézlégzés témában

Tisztelt Kérdező!

Nehézlégzés hátterében állhat a COPD, annak megítélésre, hogy milyen súlyos, ennyi adat nem elég, pontos légzésfunkciós eredmények szükségesek, de az inhalációs eszközöket rendszeresen kell használni, és majd később kontroll légzésfunkciós vizsgálattal ellenőrizni, hogy hogyan változik. Ha allergiás rhinitise és asztma is ismert betegsége, akkor a sóbarlang jótékony hatású lehet a légutakra. Az említett pánikbetegsége, a stressz azonban kiválthatja, fokozhatja a nehézlégzéses tüneteket. A mindennapokban segíthet a megfelelő légzőtorna elsajátítása, poros-füstös helyiségek, és főleg a dohányfüst kerülése ajánlatos, rendszeres testmozgás, vázizomzat erősítése, influenza elleni védőoltás beadatása javasolt.

Dr. Lajtos Melinda
Dr. Lajtos Melinda pulmonológus szakorvos jelölt
Kérdés: 2012. október 01., 16:13; Megválaszolva: 2012. október 05., 00:36
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Légszomj/nehézlégzés
Üdvözlöm! Abban kérném a segítségét, hogy hetek óta nehéz légzéssel küzdök. Éjszaka nem jelentkezik, vagyis nem ébredek meg rá, hogy...
Légszomj, fulladásérzés
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Légszomjal küzdök már 2 éve. Nem tudom mi lehet a probléma. Követvezők a tüneteim. Hirtelen fellépő nehézlégzés. Munka...
Biztos jól kivizsgálták?
Tisztelt doktor nő! 19 éves lány vagyok, nem vagyok túlsúlyos, sem cukros sem pajzsmirigyes. 8 hónapja tettem le a cigit mert észrevettem , hogy ha...
Izombetegseg, tudobetegseg?
Tisztelt doktorno! Aggodva irok Onnek. Eleg panikolos, aggodos ember vagyok, most elegge megijedve. Par hete vettem eszre magamon, hogy beszed kozben van...