• Mammográfia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő. Voltam mammográfia vizsgálatot kész lett az eredménye de a doktor úr továbbküldött ultrahangra. A leletben ez állt: Radiológiai vélemény: 31930-Emlőfelvétel, natív, ferde 31931- Emlőfelvétel, natív,cranio- caudalis Bal ml (90 fokos)+ emlő UH szükséges. Szeretném tudni ,hogy ez mit jelent? És hogy azért küldött e el a doktor úr ultrahangra mert lát valamit vagy csak hozzátartozik a mammográfiai vizsgálathoz?32 éves vagyok nem szültem még. Nagyon megijedtem. Köszönöm válaszát. Renáta

        Dr. Laki András válasza a Mammográfia témában

        Tisztelt Kérdező! A bemásolt mammográfiás lelet csak technikai adatokat, illetve vizsgálati kódokat tartalmaz, szöveges értékelés benne nem szerepel. Így nem derült ki, hogy pontosan mi volt az ultrahangra adott javaslat oka. Általánosságban elmondható, hogy fiatal korban az emlő állománya annyira mirigyes, sűrű szerkezetű lehet, hogy a mammográfia nem teljes értékű. Az ultrahang ilyen esetekben, de máskor is sokszor hasznos kiegészítője a mammográfiának.


        Kérdés: 2019. május 30., 12:34; Megválaszolva: 2019. június 06., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: