Kártérítés

Jó napot kívánok! Györfi Lászlóné Hódmezővásárhely Révész utca 76a szám alatti lakos vagyok. 4 gyermekem van, az első gyermekem 1986 -ban született császármetszéssel és fertőzött vért kaptam. Amikor ez meg történt 1986 11 15.én kaptam a vért és január közepén már bent voltam a hódmezővásárhelyi fertőző osztályon. Majd kiderült, hogy a vér Hepatitis B A vírus fertőzött volt.2 hónapig bent voltam a fertőző osztályon. Hepatitis _C vírus hordozó maradtam. Elég sok ki közösítésben részt vettem például ugye fogászaton is csak utolsóként látnak el. Vagy ha bármi történik cseng már a fülemben a hogy orvos mondja: hogy tudta ezt összeszedni? Szörnyű előítéletekkel jár különböző megjegyzésekkel betegektől is. Ugye külön kórterem fertőző veszély miatt. Pédául 1999 ben is volt egy császármetszéses szülésem borzasztó volt, meg különböztetés, betegektől megalázó nézés és rájuk nézve csak félelmet meg gyűlöletet láttam.Ezt így nem lehet elmondani Értem én, hogy vigyázni kell az orvosoknak, de néha egy kis emberség nem ártana, nem bűnöző vagyok! Azóta én nem dolgozom, nem kapok munkát sem. Sok féle betegségem lett. Soha nem voltam addig beteg! Hepatitis C vírus hordozó vagyok Szegedre a hepatológiára járok kezelésre. Komoly csontritkulásom van évente csontsűrűség vizsgálatra járok Szegedre, hogy meg kaphassam a gyógyszereket Fosamox, Béres Calcium és D vitamint kapok.Vérszegény lettem vas hiányos: tardyferonfolt szedek Vitamin b 6 Hepatologián kapom a hepa benne kapszulát, állandó vérvételel jár. Agyam és a koponya csontom közt is van cysta, antidolorica fájdalom csillapítot kapok mert migrénem van ez miatt.. Gyomorfekélyemre qamatelt szedek, Depressiora kapom a Falven kapszulát és rivotrilt.Kb ennyi volna még de nem írom szerintem felesleges. Mindig válasz az sajnáljuk nagyon megértjük, de nem tudunk segíteni. Dolgozni nem vesznek fel, 67% nyugdíjas voltam, 2 éve elvették mondván a hölgy az orvos szakértő intézetben: jól nézzek ki ahhoz hogy nyugdíjas legyek. és, hogy minek szedek ennyi gyógyszert? Mondván én élni akarok. Na már most ha ez így működik Magyarországon az igen szép! Én nem tehetek róla, hogy fertőzőt vért kaptam mindenütt falakba ütközöm, Már régebben meg próbáltam kártérítést kérni de válaszra sem méltattak pedig egyszer egy ügyvédnő küldte be innen Hódmezővásárhelyről. tavaly meg szegedről egy ügyvéd és sehol semmi, mondván ő elavult. De nekem nem avult el én mindennap evvel élek együtt senki nem érti meg csak az aki benne van! Elnézést kérek Öntöl, de csak egy beteg asszony vagyok aki felnevelt 40 éves korára már 2 gyermeket és még 2 gyermeket még fel kell nevelnem! .Nekem ez fontos lenne, hogy meg tudjam van e valamilyen esélyem kártérítést kérni, valamilyen szinten megkönnyítené életünket. Nem dolgozom ugye családi pótlékot kapunk én kapom jelenleg a 28 500 ft -ot az önkormányzattól. A férjem létminimumot keres.Lakásunk lassan elárverezik amit mi magunk építettünk fel, mert nem tudjuk fizetni a jelzálogot. Kérem Önt ha látna egy kicsi lehetőséget kártérítésre kérem szépen jelezze ezt nekünk. Elnézést szeretnék kérni előre is ha netán valamivel megsértettem volna levelem írása közben nem volt szándékos, ez csak az évek során kapott elkeseredése tudom fogni. Köszönettel Györfi Lászlóné Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Barcsai Tímea válasza kártérítés témában

Tisztelt Györfi Lászlóné!

Részvéttel olvastam levelét. 1986-ban az Önt kezelő orvos/kórház valószínűleg a Büntető Törvénykönyv 171§-ában meghatározott foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés tényállását merítette ki. Amennyiben ez maradandó fogyatékosságot vagy súlyos egészségromlást okoz, abban az esetben a büntetési tétele maxium 3 év szabadságvesztés. Tehát Önnek az esetet követően kellett volna kártérítési pert indítania az orvos(ok) /kórház ellen. Azonban a Büntető Törvénykönyv 33§-a (1) bekezdés b pontjában meghatározottak szerint a bűntethetőség elévüli ideje a büntetés tétel - jelen esetben 3 év - felső határának megfelelő idő. Azaz jelen cselekmény már jó ideje elévült, ezért hiába ad be Ön keresetet a bíróságra kártérítés jogcímén. Ebben az esetben, pedig ahhoz, hogy a bíróság kártérítést ítéljen szükséges azt, hogy a kórház/orvos felelősségét megállapítsák az ügyben.

Így azt hiszem ügyében előrelépés a fenti okok miatt nem várható.

Kérdés: 2011. január 24., 13:17; Megválaszolva: 2011. január 26., 10:35
Kérdések és válaszok: Jogi esetek
Furcsaságok egy párkapcsolatban
Tisztelt doktornő /doktorúr! Pszichológiával kapcsolatos a következő kérdésem mert nem tudom rá a választ és sehol sem találok rá választ...
21 honapos baba
Üdvözlöm! A szomszéd kisfiu miatt kerestem meg Önt! A kisfiu 21 honapos és még tápszert eszik egyszerre kb 50-100 ml (rendes ételt soha nem eszik...
A gépjárművezetési alkalmasság...
Tisztelt Doktornő! Gyerekkoromban sokszor jelentkezett migrénes fejfájás. Idén, február 23-án munkahelyemen ülve zsibbadó érzést észleltem a...
Jogosultság
Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni, hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is) veleszületett kis lábujj hiányára! Voltam...
Emelt összegű cs. p. -hoz tartozó...
Tisztelt szakértő! Gyermekem ADHD-s, amelyről szakértői bizottság állitott ki papirt, F9090 BNO kódunk van. A kérdésem az lenne hogy most akkor...