Rokkantosítás, avagy magy mértékű megalázás

Tisztelt Doktornő ( Úr)! Kálváriám 2007 márciusában kezdődött.. Reumatikus betegségem és gyomorfekélyem, régóta kínozott, vissza-visszatérően. A fent említett évben a deréktáji, csípő- és térdizületi fájdalmak miatt szakorvosi kezelésre kényszerültem. Az idő múlásával, gondos orvosi kezelések mellett az állapotom, nem hogy javult, hanem mélyebb fájdalmakat éreztem. Közbe a szedett gyógyszereknek és az állapotrosszabbodásnak köszönhetően, fekélyen is kiújult. Rokkantosítási kérelmemet ez idő alatt többször beadtam. Az első két alkalommal a munkaügyi bírósági határozat alapján is csak 32%-ot kaptam. Ezt követően sorkerült, újabb munkaügyi határozathozatalra, mely már 44%-ós egészségkárosodási mértéket jelölt meg. Mivel érdemi munkát végezni nem tudok, az újabb kérelmet 2011. szeptemberébe újból benyújtottam az alábbi diagnózisok alapján. Megállapított Diagnózis: M5 110 Lumbalis és más intervertebrális discus rendel!. radiculopathiával M4780 Egyéb spondylosis M1690 Coxarthrosis, k.m.n. M1790 Térdizületi arthrosis, k.m.n. M7900 Rheumatismus, k.m.n. M5440 Lumbago ischiassal Megállapított diagnózis: D1260 Colon k.m.n. jóindulatú daganata K5730 Vastagbél diverticulosis, áűúródás vagy tályog nélkül K2950 Idült gastritis k. m.n. Megállapított Diagnózis: K2970 Gastritis k.m.n. Megállapított Diagnózis: D1260 Colon k.m.n. jóindulatú daganata K5730 Diverticulosis coli Megállapított Diagnózis: 19201 Az elsőfokú határozat a fentiek figyelembe vétele mellet ugyancsak 44%-ot ítélt meg. Ezt is megfellebbezem. Reménykedhetem-e abban, hogy a másodfokú határozat, figyelembe veszi a tényleges egészségi állapotomat és 50% fölötti egészségkárosodást állapít meg. Várom megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Alarmcentrum - egészségügyi, betegjogi, szociális tanácsadás válasza a rokkant nyugdíj témában

Tisztelt Uram! Átolvastam a levelét és megértem az elkeseredettségét! Sok minden válaszolhatnék... nem teszem. A hivatali határozatokkal szemben jogorvoslatot a fellebezések szabályai szerinti tartalommal, határidőben lehet - írásban - kérnie. Ehhez, vagy igénybe vesz szakértőket (pl.jogi) segítséget vagy nem. De attól függetlenül tudomásul kell, vennie: ezen - főleg érzelmi alapú - megközelítésből leírtak alapján felelős és határozott tájékoztatást, tanácsot adni, nem lehet. (Ehhez személyes konzultáció, vagy telefonos beszélgetés - megítélésem szerint, elengedhetttlen.) Az orvosi határozatokat nemzetközileg is megalapozott, összeállított adatok alapján (pl. diagnózisok, állapotok értékelése) "minősíthetik" az arra jogosult szakorvosok. Ilyen anyag pl: FNO (A funkcióképesség, fogyatékosság és egészség nemzetközi osztályozása kiadvány, melyet az Egészségügyi Világszervezet adot ki); Irányelvek, a funkcióképesség, a fogyatékosság és a megváltozott munkaképesség véleményezéséhez című kiadvány melyet az ESZCSM és az OEP közösen adott ki. Számtalan szakmai és módszertani (kötelezően figyelembe vétellel rendelkező) anyg van még a szakértőknek használatra kiadva. Ezek a " a kötelezően előírt szempontok" alapján "vizsgálnak és itélkeznek, döntenek" a szakértői orvos-csoport tagjai: százalékokról, alkalmasságokról stb. Minden orvosnak -a tevékenységéhez "kapott" a gyógyitás szabadságának elvei alapján azokat a gyógyzereket van joga, lehetősége felírni, melyről meggyőzödött: a betetg érdekeit szolgálja az adagolása. Ebből következik nem biztos, hogy Önt megaláztatásnak teszik ki (szándékosan). Egy ilyen orvosi vizgálódás alanyává (néha sajnos a "tárgyává válni vagy lenni") - megértem - nem kellemes és nem is felemelő érzés! Jó egészséget kívánok!

Kérdés: 2011. november 05., 11:14; Megválaszolva: 2011. november 07., 09:41
Kérdések és válaszok: Jogi esetek
Furcsaságok egy párkapcsolatban
Tisztelt doktornő /doktorúr! Pszichológiával kapcsolatos a következő kérdésem mert nem tudom rá a választ és sehol sem találok rá választ...
21 honapos baba
Üdvözlöm! A szomszéd kisfiu miatt kerestem meg Önt! A kisfiu 21 honapos és még tápszert eszik egyszerre kb 50-100 ml ( rendes ételt soha nem eszik és...
A gépjárművezetési alkalmasság...
Tisztelt Doktornő! Gyerekkoromban sokszor jelentkezett migrénes fejfájás. Idén, február 23-án munkahelyemen ülve zsibbadó érzést észleltem a bal...
Jogosultság
Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni, hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára! Voltam...
Emelt összegű cs. p. -hoz tartozó...
Tisztelt szakértő! Gyermekem ADHD-s, amelyről szakértői bizottság állitott ki papirt, F9090 BNO kódunk van. A kérdésem az lenne hogy most akkor...