Vérkép eltérések

2 hete fájdalmas nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás miatt mentem háziorvoshoz, aki elküldött vérvételre (3- napig nagyon fájt, aztán enyhült a fájdalom és mára el is múlt) . 2 hét múlva jutottam csak el a vérvételre (most kedden) , mára már a csomó alig érezhető, és egyeltalán nem fáj, vagy érzékeny. Nomrálistól eltérő enyhén emelkedet vvt- , bazofil % , limfocita % , Monocita % , direkt bilirubin. és neutrofil # és % lett az eredmény. Hemoglobin , Hematokrit a felső határ alatt kicsivel. (fájl csatolva) Van e ezzel bármilyen teendő, kell e tovább mennem, vagy ismételni a vérvételt valamikor? Csatolva a vérkép eredmény.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza labor vizsgálatok témában

Kedves Kérdező!

Nem, nincs gond, nagyon apró eltérések, feltehetően vírusfertőzés volt.

Kérdés: 2023. január 25., 10:32; Megválaszolva: 2023. január 25., 10:54

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

Lelet kiértékelése
Tisztelt Doktornő! A legutóbbi vérvétel kiértékelésében kérném a segítségét. Az elmúlt időszakban végzett vérvételek eredményében...
Eltérés a vérképben - Mi bajom...
A vérképemben található néhány eltérés, melyek aggasztanak engem. A HGB csak 105, és az ehhez kapcsolódó értékek (HCT: 0, 34, MCV: 70, MCH: 21...
Alacsony thrombocytaszám
Kedves Doktornő! A thrombocytaszámom kb. 1,5 éve a kelleténél jóval alacsonyabb (a legalacsonyabb érték 13.5 volt még 2022 januárjában, azóta 50...
Minimális CRP emelkedés
Kedves Doktornő! Az utóbbi pár hónapban minimálisan emelkedett a CRP-m, miközben a süllyedés jó volt, a mostani vérképben pedig csökkent....
Neutrofil gond2
Köszönöm a gyors választ! Még az eszembe jutott, hogy kb. 1 éve szedek lokrent, az nem okozhat neutrofil csökkenést? Olvastam, hogy akár...