Véralvadás probléma.

Üdvözlöm Tisztelt Dr Nő! Véralvadási problemám van, egy pár éve derült ki. Leiden: heterozygota pozitív. Elkaptam a covidot novemberben, 20 napig szúrtam magam clexane injekcióval. Szeretnék visszamenni dolgozni ápolónő vagyok, de sajnos követelik az oltást. Gyermeket is szeretnénk még a ferjemmel 1 kislányunk van. Ő az 5. terhességem, az előző 4 sajnos nem maradt velünk. Volt közötte spontán vetélés, elhalás és egy csontfejlődési rendelleneség. A kislányomnál vérrögök voltak a köldökzsinórban, úgy, hogy LMWH volt beállítva. Koraszülött és kissúlyú lett. Az lenne a kérdésem, hogy mivel a covid oltásnál is fennáll a rögösödés és nekem van ilyen problémám, lehetséges e hogy kaphatnék felmentést az oltás alól. Még ezután megyek kardiológiai vizsgálatra. Sokat anginázok, és elég sűrűn össze vissza kalimpál a szívem. Kisgyermekként is volt problémám vele. Akkor csak zörej volt. Van még más betegségem is. Reflux, Laktóz intolarencia, Pikkelysömör, emelkedett T3. Gyógyszert csak a refluxra szedek. Köszönöm válaszát! Tisztelettel!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza leiden oltás témában

Kedves Kérdező!

Leiden heterozigóta állapot nem betegség és nem mentesít. De nem is szoktunk mellé LMWH-t adni. Ha terhesség mellett ment LMWH és úgy is rögösödés volt, akkor más problémát is lehet kell keresni.

Kérdés: 2022. január 12., 14:00; Megválaszolva: 2022. január 13., 08:30
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Magvas vvt
Emelkedett vas és...
Vas értékekkel probléma
Mthfr homozygota mutáció...
Tisztelt Doktornő úr! 37 éves édesanya vagyok, van egy 6 éves fiam és egy közel 4 éves lányom, két problémamentes várandósságból. Most harmadik...
Alkoholfogyasztás
Tisztet Doktornő! Nyirokcsomóval kapcsolatos utolsó kérdésemet szeretném feltenni Önnek. Kérem, nézze el nekem, elég erős félelem van bennem...