Labor érték eltérés

Tisztelt Doktornő! Múlt héten voltam neurológiai vizsgáltaon akaratlan izomrángások miatt ahol készűlt vérkép. Ma felhivott a neurologus doktorn{ hogy a verkepzési értékek eltérőek lettek ezért keressek fel egy hematológust. Lentebb irom a labor eredményeit az lenne a kérdésem valóban olyan mértékűek az eltérések hogy további vizsgálatokat igényelnek? Azt hozzátenném hogy az utóbbi időbe. Szinte állandóan náthás vagyok 1-2hét megszakítással kezdődik előről. Válaszát előre is köszönöm Ferritin: 12,0 ug/l 10,0 - 120,0 Valid 03.26 14: 0 Vas: 9,5 umol/L - 10,7 - 32,2 Valid 03.26 14: 0 Vérkép automatával Valid 03.26 13: 0 Fehérvérsejt: 10,30 G/L + 4,00 - 10,00 Neutrofil (absz): 7,60 G/L 1,90 - 8,00 Limfocita (absz): 1,70 G/L 0,90 - 4,44 Monocyta (absz): 0,80 G/L 0,16 - 0,88 Eozinofil (absz): 0,10 G/L 0,01 - 0,60 Bazofil (absz): 0,10 0,01 - 0,20 Neutrofil: 74 % 40 - 75 Limfocita: 17 % - 20 - 45 Monocyta: 7,40 % < 9,00 Eozinofil: 1,20 % < 6,00 Bazofil: 0,90 % < 2,00 Vörösvértest: 5,72 T/L + 4,20 - 5,40 Hemoglobin: 135,0 g/L 115,0 - 150,0 Hematokrit: 0,43 l/l 0,35 - 0,47 MCV: 74,5 fl - 81,0 - 96,0 MCH: 23,5 pg - 26,0 - 34,0 MCHC: 316,0 g/L - 320,0 - 360,0 RDW CW: 15,2 % + 11,6 - 14,8 Thrombocyta: 410 G/L + 150 - 400 MPV: 7,4 fl - 7,5 - 12,5 CRP szenzitív: 6,87 mg/L + < 5,00 Valid 03.26 13: 0 Procalcitonin: 0,49 ng/ml < 0,50 Valid 03.26 13:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza labor témában

Kedves Kérdező!

Nem tudom miért kell hematológus, ezzel a laborral nincs különösebb gond, ha a határérték feletti thr miatt, azt előbb leellenőrizném 1-2 hónap múlva. A többi rendben van.

Valamilyen bakteriális enyhe eltérése van, de az rendeződni fog.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. március 30., 14:09; Megválaszolva: 2021. március 31., 08:29
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérrögképződés veszélye
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy Betagen vagy Cognit orvosságok szedése elősegítheti-e vérrögképződést és...
Terhesség - véralvadási paraméterek
Tisztelt Doktornő, 11 hetes terhes vagyok, decemberben volt egy missed ab.-m az 5. héten. Jelenleg nincs panaszom, de a laboreredménynél az alábbiakat...
Vashiány és Koronavírus oltás
Tisztelt Doktornő! Laborvizsgálati eredményem alapján a Vas mennyisége 3 umol/l, a Hemoglobin 93 g/l. A Hematokrit (32,5%) , MCV (74,7 fl) , MCH (21,3 pg)...
Leiden heterozigota és Covid
Kedves Doktornő! Leiden heterozigota vagyok, e mellett van még pm alulműködésem, refluxom, spa-m. Lassan megkapom a második oltást is. Ha mégis covidos...
Leiden-mutáció, COVID-19 oltás
Tisztelt Doktornő! Több családtagom is Leiden-mutációval rendelkezik, közülük egy biztosan homozigóta. Nőgyógyászati vérvizsgálaton kiderült...