Laboreredmények értelmezése

Tisztelt Doktornő! Az alábbi leletek értelmezésével kapcsolatban kérném a segítségét: Fvs 3,9 (4,4-11,3) , limfocita 43% (25-40%) , neutrofil gran 44,9% (50-70%) , neutrofil gran 1,77 (2,2-7,9) . Nem tudom mióta de van több kissebb nyirokcsomó a hónapjaimnál és a nyakamon, a legnagyobb mindössze 3 mm átmérőjű. Uh: több apró, reaktív nyirokcsomó. Hasi uh negatív, mellkas ct: kóros elváltozás nincs. Voltam hematológián, ahol azt mondták nincs probléma, háziorvosi kontroll kell. 3 havonta csináltatok labort autoimmun pajzsmirigy alulműködésem miatt (nem szükséges kezelni még) és már majdnem két éve ilyen eredményeket kapok. Ön szerint kell emiatt aggódni? Hova fordulhatok ha esetleg jobban ki kell vizsgálni? Köszönöm

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza neutropenia témában

KEdves Kérdező!

Van ilyen, mikor valóban követve van és nincs ok. HA hematológus látta megnyugtató, ilyenkor csontvelőt nem szoktunk még azért. Esetleg vírusszerológia, de nem feltétlen ad választ, illetve autoimmun betegségek legyenek kizárva. A lényeg a neutrofil legyen 1.5 felett

Kérdés: 2021. január 23., 16:06; Megválaszolva: 2021. január 24., 01:31
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Neutropénia megbetegedések nélkül
  Kérdésem immunológia jellegű. Tisztel Doktornő/Doktor Úr!   13 hónapos kislányom van. Szépen fejlődik, mindössze 1 alkalommal volt...
Vashiány lehet?
Jó napot doktor nő. Férjem vérképével kapcsolatban szeretnék véleményét kikérni. Előzményekben annyi lenne,hogy idén januárban COPD-t...
Allergia gyógyszer
Fehérvérsejtek aránya
Kedves Doktornő! 20 éves fiamnak jogosítvány szerzéséhez rutin vérvizsgálatot végeztek. Az eltérő eredmények nagyon nyugtalanítanak. Csatolom a...
Trombózis panel csomag kiértékelése
Tisztelt Cím! A mellékelt leletet szeretném, ha kiértékelné nekem. Magánúton csináltattam meg, mert anyunak már kétszer volt trombózisa. Nekem...