• Magas fehérvérsejt,prothrobin?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Kérem legyen szíves megnézni a mellékletben található leletemet! 30 hetes terhes vagyok! 2016 óta magas a vas a szervezetemben,ezzel járok már több mint 1éve hepatológiára! Ez mostanra lecsökkent a terhesség miatt! De ugyanakkor emelkedett pár érték a vér eredményemben! Legyen szíves megnézni az értékeimet! És a prothrombinra is kiváncsi lennék,hogy kell e szednem valamilyen gyógyszert? Vagy normális értéken belül van az érték? Elmagyarázná,hogy mit is jelent valójában ez a prothrombin,és az INR? Prothrombin 9,6 sec ref.tartomány 11-15 INR 0,96 ref.tartomány 0.80-1,20 A hepatológus hematológiára akar küldeni a magas fvs miatt,és a diagnózisba azt is beleírta,hogy hosszas alvadásgátló kezelés?! Miközben erről nem is mondott semmit! Valóban szükségem van alvadásgátló kezelésre? Femibion 2,és magnéziumot szedek,szükséges-e vasat pótolnom az eredményem alapján? Várom mielöbbi válaszát! Köszönettel!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a fvs témában

        Kedves Kérdező! A protrombinnal nincs teendő, véralvadást mérnek vele, rendben van, az INR-t ebből számítják a normál populációhoz viszonyítva és szerencsére ebben sincs kóros. Vas nem kell, hát jó a vas szint. Az alvadásgátlót nem tudom miért írta ha nincs ilyen gyógyszer. A fvs ezzel biztos nem függ össze. Azt nem tudom a fokozatosan emelkedő mit jeletn, korábban is magas volt e. Ha nem akkor ez lehet csak vmi fertőzés, ha igen akkor sem jelzi, hogy ez a labor bajt észlelne. Mindenesetre ha megnézi egy hematológus (csinál egy perifériás vérkenetet) akkor rövidre zárja kételyeket.


        Kérdés: 2019. október 11., 11:36; Megválaszolva: 2019. október 12., 00:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)