• Időszakos tompaság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb 2 hónapja érzem, hogy időszakosan, akár egész napra is tompaság, enyhe fejfájás szem felett, kedvetlenség "gyötör". Hetente 3-4 alkalommal sportolok, kerékpározás, futás, foci. Viszonylag egészséges életet élek, napi szinten eszem zöldséget, gyümölcsöt. Nem dohányzom, alkoholt is csak néha iszom. Napi 1-2 kávét iszom. Évente 1-2 alkalommal adok vért, ősszel és tavasszal. Minden év tavaszán, már a 3-ik egymást követő évben vashiány jön ki rajtam. Ősztől tavaszig viszont nem érzem magamon a vashiány tüneteit. Másfél hónapja szedek vastablettát (vitaking iron all), illetve pár hete elkezdtem C vitamint és multivitamint is szedni. Közérzetem sokat javult, sápadtságom szinte elmúlt, viszont a tompaságom, néha fellépő csökkenő reakcióidő nem akar szűnni. Mellékelten csatoltam a friss laboreredményeimet. Segítő szándékát köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a labor témában

        KEdves Kérdező! A vashiány okát meg kell próbálni kideríteni, mert az mindig csak tünet. Ha különösebb panasz nincs, lehet felszívódási zavar. Háziorvos tud benne, vagy belgyógyász segíteni. A fehérvérsejt alacsonyabb, ezt követni kell, ha nem volt korábban, két hónap múlva kontroll.


        Kérdés: 2019. július 26., 13:02; Megválaszolva: 2019. július 30., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)